ΤΟΠΙΚΑ

Κακουργηματική δίωξη στην κοινωνική λειτουργό στον Βόλο

κακουργηματική-δίωξη-στην-κοινωνική-684302

Κατηγορίες και σε 33χρονη φαρμακοποιό στον Βόλο και 53χρονη γιατρό

Με την επαγγελματική της ιδιότητα ως κοινωνική λειτουργός φορέα κατάφερνε να λαμβάνει ναρκωτικά χάπια και σύμφωνα με την Αστυνομία να τα διακινεί. Χειροπέδες πέρασαν προχθές σε 55χρονη Βολιώτισσα κοινωνική λειτουργό οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Στο πλαίσιο του Αυτοφώρου οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την 33χρονη φαρμακοποιό που προμήθευσε τα χάπια χωρίς ιατρικά έγγραφα, η οποία πάντως μετά την απολογία της χθες το μεσημέρι στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη.

Ακόμη, σχημάτισαν δικογραφία σε γιατρό που φέρεται να εκτελούσε συνταγές χωρίς να εξετάζει ασθενείς. Η 55χρονη κοινωνική λειτουργός είχε προμηθευτεί δεκάδες ναρκωτικά χάπια. Η ίδια πάντως φέρεται να υποστηρίζει ότι χρειαζόταν τα φάρμακα για λόγους υγείας.

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ότι η 55χρονη διακινούσε ναρκωτικά χάπια. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και πολλές μέρες και τελικά προχθές στις 9 το βράδυ εγκλώβισαν την 55χρονη στα δίχτυα τους.

Οι αστυνομικοί τσάκωσαν στα πράσα την κοινωνική λειτουργό να εξέρχεται από φαρμακείο και να έχει πάνω της τρία κουτιά με συνολικά 90 δισκία του ναρκωτικού χαπιού Υπνοστεντόν και τα κατέσχεσαν, καθώς δεν είχε ιατρική συνταγή. Ακόμη προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της όπου βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα 19 δισκία του εν λόγω ναρκωτικού φαρμάκου.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην 33χρονη φαρμακοποιό που προμήθευσε τα Υπνοστεντόν, η οποία φέρεται να κατέθεσε ότι εξυπηρετούσε την 55χρονη καθώς της έφερνε αργότερα τις συνταγές.

Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε πράγματι ότι η ίδια πράξη είχε ξανασυμβεί και άλλες φορές το τελευταίο δίμηνο, με συνταγές όμως που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχοντας τις συνταγές οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία που είχαν επάνω τους ήταν είτε ανύπαρκτα, είτε δεν αντιστοιχούσαν στους αριθμούς ταυτοτήτων που αναγράφονταν επάνω.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν λοιπόν και την πόρτα της γιατρού, μίας 53χρονης Βολιώτισσας, και σχημάτισαν εναντίον της δικογραφία εκτός του χρονικού πλαισίου του Αυτοφώρου, καθώς η τελευταία συνταγή που εκείνη είχε γράψει έφερε ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2018.

Η γιατρός φέρεται να υποστήριξε από την πλευρά της ότι ήξερε την κοινωνική λειτουργό και επειδή εκείνη εργαζόταν σε φορέα πίστευε ότι οι συνταγές αφορούσαν σε ασθενείς.

Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, εναντίον της κοινωνικής λειτουργού ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών και εναντίον της φαρμακοποιού ασκήθηκε δίωξη για ειδικές διατάξεις του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Οι δύο γυναίκες παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου και η κοινωνική λειτουργός ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα Τετάρτη. Η κοινωνική λειτουργός πάντως φέρεται να υποστηρίζει ότι κατείχε τα χάπια, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας η ίδια και η οικογένειά της.

Η φαρμακοποιός μετά την άσκηση ποινικής δίωξης απολογήθηκε στον ανακριτή και αργά το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο. Η γιατρός αναμένεται να κληθεί για κατάθεση τις επόμενες μέρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου