ΤΟΠΙΚΑ

Καταργούνται δύο λυκειακές τάξεις

καταργούνται-δύο-λυκειακές-τάξεις-452204

Εμπλουτίστηκε τελικά η εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων. Η Περιφερειακή Διευθύντρια ανέφερε πως πρότεινε την κατάργηση των λυκειακών τάξεων στον Πτελεό και την Ευξεινούπολη, δεν έδωσε όμως ξεκάθαρες απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία του Νομού.
 
Μικρό χαρακτήρισε η κ. Κωνσταντίνα Πράντζου, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Καλλικράτη της Εκπαίδευσης που θα ισχύσει για τη Μαγνησία.
Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στη Μαγνησία υπήρχε μία σταθερή παρέμβαση των φορέων, με αποτέλεσμα αυτό που γίνεται τώρα με τις συνενώσεις να έχει προηγηθεί στη Μαγνησία και οι παρεμβάσεις οι δικές μου θα είναι ελάχιστες».
Μιλώντας για τις προτάσεις της Περιφέρειας η κ. Πράντζου σημείωσε πως η εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας δεν είχε προτείνει καμία αλλαγή στο σχολικό χάρτη- εμπλουτίστηκε ελαφρώς.
«Μπορεί να έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση μια πολύ μικρή παρέμβαση. Οι πληροφορίες που θέλουν παρεμβάσεις για τις λυκειακές τάξεις ισχύουν κατά περίπτωση. Στον Πτελεό είχαμε τη σύμφωνη γνώμη και των γονέων, ενώ λυκειακές τάξεις υπάρχουν και στην Ευξεινούπολη» υποστήριξε η κ. Πράντζου, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες πως μέσα στην πρότασή της περιέχονται οι δύο παραπάνω περιοχές.
Σε ό,τι αφορά τις λυκειακές τάξεις στο Τρίκερι και τη Γλώσσα Σκοπέλου, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση.
Για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας η κ. Πράντζου δεν θέλησε να μιλήσει συγκεκριμένα, λέγοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να έχει εμπλουτιστεί η εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τέλος, η Διευθύντρια ανέφερε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο θα ανακοινώσει τις τελικές συνενώσεις.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου