ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή αγάπης για το ΕΕΕΕΚ Βόλου

γιορτή-αγάπης-για-το-εεεεκ-βόλου-684776

Η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια γονέων και μαθητών για την απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου – Διανομή δώρων σε 1.000 παιδιά

Ανοιχτή παραμένει η αγκαλιά του κοινωνικού συνόλου για το ΕΕΕΕΚ Βόλου, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια γονέων για την απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των μαθητών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εκδήλωση που διοργανώνεται μεθαύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του «DOMOTEL XENIA» Βόλου, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, έχει ως στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου να αποκτήσει ειδικό λεωφορείο για τη μετακίνηση των παιδιών.

Οι δεσμοί συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με το έμψυχο δυναμικό του σχολείου υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και οι συντελεστές της προσπάθειας, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνεται για την ενίσχυση του στόχου του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε κατ’ αρχάς ότι η εκδήλωση που διοργανώνεται μεθαύριο στο «Ξενία» προσθέτει ένα μικρό «λιθαράκι» στην τιτάνια προσπάθεια που πραγματοποιείται από το έμψυχο δυναμικό του σχολείου, με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η γιορτή, που εμπλουτίζεται με πολλά δρώμενα, «θα λειτουργήσει σαν εφαλτήριο μαζί με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, στο πλαίσιο της ευαισθησίας που μας διακατέχει όλους, για να μπορέσει το σχολείο να αποκτήσει δικό του λεωφορείο, προκειμένου τα παιδιά να μεταφέρονται όπως τους αξίζει».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες Ράνια Καρανικόλα εξήρε τη συνδρομή της αντιπεριφερειάρχη και τα αντανακλαστικά ευαισθησίας που επέδειξε, προκειμένου τα παιδιά του σχολείου να μεταφέρονται με μισθωμένα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και δαπάνες της Περιφέρειας, μέχρι να υλοποιηθεί ο στόχος της απόκτησης ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου. Παράλληλα η πρόεδρος αναφέρθηκε στην ένθερμη στήριξη φορέων και τοπικής κοινωνίας, ενώ σημείωσε ότι «η απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου θα ενισχύσει τις πολλές και εξαιρετικές εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου».

Η υλοποίηση του στόχου βρίσκεται πολύ κοντά, απομένουν λίγα βήματα μέχρι να συγκεντρωθεί το τελικό ποσό, που υπολογίζεται μεταξύ 95.000 και 97.000 ευρώ, ενώ η αγάπη του κόσμου μεταφράζεται στο ποσό των 81.000 ευρώ μέχρι στιγμής.

Όπως υπογράμμισε από την πλευρά της η Φωτεινή Γρηγορίου, διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου: «Ζήσαμε δύσκολες στιγμές στην αρχή του χρόνου, με πέντε μαθητές αποκλεισμένους στο σπίτι να μην μπορούν να μετακινηθούν, επειδή δεν υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο όχημα. Είναι σημαντική η βοήθεια της Περιφέρειας, προκειμένου να μετακινούνται τα παιδιά με το Αστικό ΚΤΕΛ» σημείωσε η κ. Γρηγορίου, ενώ τόνισε ότι «ζούμε ένα όνειρο, μια μεγάλη αγκαλιά και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε κοντά στον στόχο μας».

Εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα και δώρα για παιδιά

Μεθαύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στον προαύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Αη – Βασίληδες θα διανείμουν δώρα σε 1.000 παιδιά από όλη την περιοχή, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ξυλοπόδαρους και γλυκίσματα με τη γευστική σφραγίδα του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Ρόδι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου