ΤΟΠΙΚΑ

Μεροκάματο του τρόμου σε φούρνο στον Βόλο

μεροκάματο-του-τρόμου-σε-φούρνο-στον-β-685053

Ενδεχομένως από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα – Αστραπιαία κινητοποίηση από τις αρμόδιες αρχές

Ετοιμάζονταν να ψήσουν τα προϊόντα τους και ενώ είχαν τον φούρνο ανοιχτό μία έντονη οσμή κατέκλυσε τον χώρο με αποτέλεσμα να χάσουν τις αισθήσεις τους, ενδεχομένως από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Πανικός και αναστάτωση χθες τα ξημερώματα σε αρτοποιείο στο κέντρο του Βόλου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ιδιοκτήτες ήταν λιπόθυμοι και ότι στον χώρο υπήρχε έντονη οσμή ενδεχομένως αερίου.

Συγκεκριμένα, στις 2.10 μία ηλικιωμένη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε λάβει τηλεφώνημα από τον γιο της τον ιδιοκτήτη του φούρνου.

Αγνωστο για ποιο λόγο ακριβώς, όπως ενημερώθηκε, η νύφη της έχασε τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια που εργαζόταν ενώ λιποθύμησε και ο γιος της ευτυχώς όμως επανήλθε σύντομα.

Αμεσα μετέβησαν στον τόπο περιπολικό της Αστυνομίας, κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και κλιμάκιο της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλίας – Θεσσαλονίκης.

Οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης μεταφέρθηκαν από τη μονάδα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ήταν καλά στην υγεία τους.

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου

Κατά τη μεταφορά των δύο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, στον τόπο του συμβάντος κατέφθανε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που είχε κλήση για δύο λιπόθυμους εργαζόμενους.

Οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να προβούν τελικά σε κάποια ενέργεια και μετά τον έλεγχο και τον εξαερισμό του χώρου αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλίας – Θεσσαλονίκης (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) προέβη σε έλεγχο για πιθανή διαρροή φυσικού αερίου η οποία τελικά δεν προέκυψε.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναφέρεται:

«Στις 2:10 π.μ. σήμερα (χθες), ημέρα Δευτέρα 17.12.2018, το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ δέχθηκε κλήση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το σημείο επί της Γιάννη Δήμου στον Βόλο που αφορά σε εμπορική επιχείρηση (φούρνος). Κατά την άμεση παρέμβαση τεχνικού κλιμακίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ πραγματοποιήθηκε έλεγχος των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία.

Για προληπτικούς λόγους η παροχή στο εν λόγω σημείο τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το ως άνω περιστατικό δεν σχετίζεται με διαρροή φυσικού αερίου».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου συνεχίζει την προανάκριση. Στη δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να επισυναφθούν οι τεχνικές εκθέσεις των αρμόδιων φορέων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου