ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας

ημερίδα-του-κέντρου-περιβαλλοντικής-685097

Ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας με θέμα «Περιβαλλοντικές διαδρομές … μέσα στα βιβλία» διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 17.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Βόλου.

Οι εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν έχουν ως εξής: «Περιβαλλοντικές διαδρομές μέσα στα βιβλία» από την Ελένη Ξυνοπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για την αειφορία, ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και τον Σεραφείμ Σπανό συντονιστή εκπαιδευτικού έργου Φυσικών Επιστημών ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας.

Την ενότητα «Η προσπάθεια λεκτικής αναπαράστασης του θαυμαστού της φύσης» θα αναπτύξουν οι Χρήστος Γκανάτσιος δασολόγος, περιβαλλοντολόγος, διδάσκων στο Α.Π.Θ. και Αναστασία Φιλίππου πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στον συντονισμό ομάδων βιωματικών εργαστηρίων.

Σειρά έχει η εισήγηση «Ακολουθώντας τους ψίθυρους των δέντρων» από τον Αντώνη Αντωνίου υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και κατόπιν οι «Φυσιολατρικές διαδρομές στο έργο του Aλ. Παπαδιαμάντη» από τη Σοφία Κανταράκη υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν επίσης οι εισηγήσεις «Το τοπίο των παραμυθιών στη φαντασία του κοινού» από τον Νικόλαο Χασάναγα δασολόγο στο Δασαρχείο Περτουλίου, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών και «Η συμβολή της παιδικής λογοτεχνίας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση» από τον Κωνσταντίνο Μάγο επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου