Χαμένες ευκαιρίες για την κρουαζιέρα

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-18, 18:11:14
Χαμένες ευκαιρίες για την κρουαζιέρα

Εξαιτίας της μη συνεργασίας φορέων, τονίστηκε σε συνέδριο

 

Στις εργασίες του συνεδρίου «Ελληνικό cluster κρουαζιέρας - Η επόμενη μέρα», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα, συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και του Δήμου Σκιάθου ο Αθανάσιος Ζλατούδης. 

Στόχος η ανάδειξη των ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.

Σε επίπεδο Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων μέλος της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες, όσο και για όλη την εθνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην κρουαζιέρα.

Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής προβολής προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέα για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή εφημερίδα «theSeaNation.gr», ενώ η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) - COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=