ΤΟΠΙΚΑ

Βελτίωση υποδομής των σχολικών κτιρίων του Δήμου Βόλου

βελτίωση-υποδομής-των-σχολικών-κτιρί-685173

Σε τροχιά υλοποίησης περνά το έργο βελτίωσης υποδομών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ.

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που συνεδρίασε χθες έγινε ενημέρωση για τον διαγωνισμό του έργου, στον οποίο κατατέθηκαν πέντε προτάσεις. Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τον πρώτο μειοδότη που έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση για την παρέμβαση ύψους 60,87% με τη δαπάνη του έργου να διαμορφώνεται στο ποσό των 547.757 ευρώ.

Τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2018 που έτυχε αρνητικής ψήφου από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλη Νάνο και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Νέας Αγχιάλου, με τον κ. Νάνο να κάνει λόγο για ένα έργο με υπέρογκο προϋπολογισμό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά.

Ακόμη κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν η διακήρυξη του έργου «Κατασκευή χώρων υγιεινής για τα 32ο & 10ο Νηπιαγωγεία Βόλου και τα 18ο & 29ο Δημοτικά Βόλου» προϋπολογισμού 160.000 €, με τον Απ. Νάνο να ψηφίζει λευκό λόγω του υψηλού κόστους, καθώς και η απευθείας ανάθεση προμήθειας φυτών για την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από βανδαλισμούς στο κέντρο της πόλης στην πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, με τη ΛΑΣ να ψηφίζει αρνητικά.

Αντίθετα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη διακήρυξη για τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και την προμήθεια φρέσκου γάλακτος δικαιούχων εργαζομένων του Δήμου Βόλου.

Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής πέρασαν ομόφωνα και οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού για εργασίες καθαρισμού δημοτικών οικοπέδων για πυροπροστασία στις Δημοτικές Ενότητες, προϋπολογισμού 22.754 ευρώ και μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία Άνω Λεχωνίων Αρτέμιδας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου