ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στον Βόλο στη μνήμη του ήρωα του Αιγαίου

αφιέρωμα-στον-βόλο-στη-μνήμη-του-ήρωα-τ-685231

Τιμή στον ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον «φύλακα άγγελο» του Αιγαίου, αποτελεί η εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η σημερινή εκδήλωση μνήμης και τιμής είναι αφιερωμένη σε έναν σύγχρονο ήρωα, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα μετανάστη.

Εμβληματικός άνθρωπος του Αιγαίου, ο 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, που ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 – 2016 και έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο από ανακοπή καρδιάς.

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με την Agape HELLAS, το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης και το Σωματείο «Περιχώρησις» διοργανώνουν τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστη, προκειμένου να τιμήσουν την παρακαταθήκη ευαισθησίας και ψυχής του ηρωικού αξιωματικού του Λιμενικού.

Συμμετέχουν επίσης και το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου, Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στεγάζεται στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου, καθώς και άλλες ανάλογες δομές φιλοξενίας προσφύγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου