Σε δίνη εσωστρέφειας το ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-18, 15:22:22
Σε δίνη εσωστρέφειας το ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία

Παραίτηση εν μέσω καταγγελιών Αγραφιώτη μετά τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο - Εκτακτη σύγκληση της ΝΕ χθες το βράδυ

 

Την παραίτησή του από το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε χθες το μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη Άγγελος Αγραφιώτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του από τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία. Η ανακοίνωση της λίστας έχει προκαλέσει αντιδράσεις τοπικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, αλλά και της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» είχαν θέσει ως όρο να μη συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο οι Νίκος Χαυτούρας και Τρύφωνας Πλαστάρας, στους οποίους «χρεώνουν ότι διάκεινται θετικά στη σημερινή δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου».

Η ανακοίνωση της συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο σηματοδότησε και την έναρξη της εσωστρέφειας και παρά το γεγονός ότι σε ανάρτησή του ο κ. Χαυτούρας με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνει πως στηρίζει τις υποψηφιότητες του Νίκου Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Απόστολου Παπαδούλη στον Δήμο Βόλου.

Η γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου χθες συγκάλεσε τη Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ, με αποκλειστικό θέμα τις αντιδράσεις που έχουν ανακύψει.

Υπό παραίτηση εξάλλου φέρονται να είναι δύο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο Κώστας Γιαννουσάς και η Ελένη Χριστοδουλιά, οι οποίοι αναμένονταν χθες το βράδυ να τοποθετηθούν στην κομματική συνεδρίαση επί του θέματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Χαριλάου Τρικούπη είναι ενήμερη για τις τοπικές αναταράξεις στη νομαρχιακή οργάνωση και έχει συστήσει «νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

 Η δήλωση παραίτησης Αγραφιώτη

Στη δήλωση παραίτησής του από το ΚΙΝΑΛ και τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη ο Αγγελος Αγραφιώτης επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η αλλαγή που ευαγγελίζεται η Φώφη Γεννηματά δεν ήρθε και ούτε θα έρθει ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τοπικός παράγοντας του κόμματος στο Βόλο, μέλος της ΚΠΕ, ο οποίος πραγματοποιεί κρυφές συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχεται δημαρχιακές θέσεις σε διαφόρους υποψηφίους, πραγματοποιεί κρυφές βραδινές συναντήσεις σε καφετερίες με πολιτικούς «εσωτερικούς αντιπάλους» και γενικότερα κινείται παρασκηνιακά, ερήμην της Νομαρχιακής του κόμματος. Μία Νομαρχιακή, η οποία παρακολουθεί αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν, αφού στην ουσία είναι διορισμένη από τον ίδιο, προκειμένου να λαμβάνει ότι αποφάσεις θέλει αυτός, αγνοώντας τα μηνύματα από την τοπική κοινωνία σε βάρος φυσικά του κόμματος και των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές απέδειξε ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν δίνονται ευκαιρίες σε ικανούς ανθρώπους οι οποίοι κινούνται με μόνο γνώμονα το κοινωνικό όφελος, αλλά σε ανθρώπους οι οποίοι εξακολουθούν να διαπλέκονται με τους παλιούς φθαρμένους μηχανισμούς. Ότι υπάρχει μία εμμονική προσκόλληση σε αυτούς που, επί της ουσίας οδήγησαν την παράταξη στη σημερινή εικόνα και την απαξίωση στα μάτια των πολιτών που πίστεψαν, όπως και εγώ, στο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Λαμβάνονται αποφάσεις δίχως καμία ουσιαστική αξιολόγηση αλλά με βάσει τις υπόγειες διαδρομές των παλαιών αμετανόητων.

Τα τρία αυτά χρόνια της παρουσίας μου στο ΚΙΝ.ΑΛ. έδωσα καθημερινό αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μέσα από την γραμματεία του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συμμετέχω, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με προσωπικό κόστος σε χρόνο και χρήματα, προκειμένου να συμβάλλω στο όραμα της αλλαγής από τη σημερινή σάπια κατάσταση.

Με μόχθο και θυσίες προσπάθησα να πείσω εσάς σύμφωνα με αυτό που πίστεψα, ότι το «ανανεωμένο» ΚΙΝ.ΑΛ. αξίζει μια ευκαιρία στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Αποδείχθηκε όμως ότι πίστεψα σε λάθος ιδεώδη.

Η υποτιθέμενη ανανέωση και στελέχωση από νέα πρόσωπα αποδείχτηκε φρούδα, όπως και το όραμα της Φώφης Γεννηματά για πραγματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ανακοινώσω την παραίτηση μου από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝ.ΑΛ. και παράλληλα να ευχαριστήσω όσους και όσες με στήριξαν τα τρία αυτά χρόνια, καθώς επίσης και τους αγνούς δημοκράτες πολίτες του Βόλου, που από χθες μου τηλεφωνούν διαρκώς δηλώνοντας μου την συμπαράστασή τους και αποστροφή τους στο παλιό, που έφερε το ΠΑΣΟΚ στο 4,5%.

Στόχος μου εξαρχής δεν ήταν η «καρέκλα», όπως για πολλούς «παρασκηνιακούς τύπους» στο ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά η διαρκής προσπάθεια και προσφορά, προκειμένου να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στους πολίτες και καλύτερες μέρες τόσο για την τοπική μας κοινωνία, όσο και για την Ελλάδα μας. Μία προσπάθεια που, φυσικά, δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί από άλλο μετερίζι, όπως έκανα κάθε μέρα της ζωής μου, μέχρι σήμερα, μέσα από την διαρκή προσφορά στον κοινωνικό στίβο.

Άλλωστε η προσωπική και επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον επιχειρηματικό στίβο και η παγκόσμια αναγνώρισή μου στον τομέα ενασχόλησής μου, επί 35 χρόνια τώρα, έχει αποδείξει ότι δεν έχω καμία προσωπική ανάγκη για «καρέκλες» και «θέσεις», κάτι που για άλλους αποτελεί το μοναδικό λόγο ύπαρξης».

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=