ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή έξι μηνών για ενδοοικογενειακή βία

ποινή-έξι-μηνών-για-ενδοοικογενειακή-685307

Τρίτο κρούσμα βίας στο σπίτι το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία

Τρίτο κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε μερικά 24ωρα. Προχθές Σάββατο αστυνομικοί του Τμήματος Βορείου Πηλίου συνέλαβαν στο έναν 21χρονο που χτύπησε τη μητέρα του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 5.30 το απόγευμα όταν άγνωστο για ποιο λόγο μάνα και γιος μάλωσαν. Εντούτοις, πάνω στον καβγά ο 21χρονος σήκωσε το χέρι και χτύπησε τη μητέρα του τραυματίζοντάς τη στο χέρι ενώ την απείλησε κιόλας.

Ο 21χρονος κρατήθηκε και χθες δικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Βόλου για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή.

Για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι οξύθυμος και τόνισε ότι είναι πρόθυμος να παρακολουθήσει πρόγραμμα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Ο 21χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με τη σύλληψη 33χρονου που χτύπησε τη σύντροφό του.

Επιπλέον, την Παρασκευή ένας 35χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε τη σύντροφο και σύνοικό του ρίχνοντάς της μία καρέκλα.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Η βία στο σπίτι βρίσκεται σε έξαρση και το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων Παραμελημένων Ατόμων (Κα.Πα.) στη Μαγνησία φθάνουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 35-50 περιστατικά για συμβουλευτική και νομική υποστήριξη.

Πρόκειται μόνο για εκείνα τα περιστατικά τα οποία φτάνουν σε γνώση του Κα.Πα. αυτεπάγγελτα με παρέμβαση εισαγγελέα. Η πραγματική έκταση του φαινομένου δεν είναι γνωστή…

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου