Θεσμοθέτηση ακατάσχετου στις 15.000 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-18, 13:36:54
Θεσμοθέτηση ακατάσχετου στις 15.000 ευρώ

Ζητά ο Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Οργανώσεων - Κίνδυνος να χάσουν τις άμεσες ενισχύσεις χιλιάδες αγρότες

 

Την άμεση θεσμοθέτηση του σωρευτικού ακατάσχετου των 15.000 ευρώ, πριν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων (εξόφληση βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, εξισωτική αποζημίωση και de minimis) ζητά μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), προκειμένου να μη χάσουν τις άμεσες ενισχύσεις χιλιάδες αγρότες.

Ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων που εκπροσωπεί 100 συνεταιριστικές οργανώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, με αντιπρόεδρο του ΔΣ τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτα Πρίντζο, χτυπά καμπανάκι καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κατασχεθούν αυτά τα χρήματα πριν προλάβουν να τα εισπράξουν οι αγρότες, για αυτό και ζητά με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, για να μη χάσουν τις ενισχύσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι.

«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες ή ακόμα και… ώρες πριν από την πληρωμή της β’ δόσης της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος, της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενίσχυσης διάφορων παραγωγών μέσω deminimis, ωστόσο αν δεν λυθεί το ζήτημα του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, χιλιάδες αγροτικές οικογένειες κινδυνεύουν να μη δουν το… χρώμα του χρήματος και να περάσουν «μαύρα Χριστούγεννα»».

Ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για την κακή κατάσταση που βρίσκονται φέτος χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι σε κάθε περιοχή της χώρας και ζητά να μην «πειραχτούν» οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις, αλλά να γίνει άμεσα πράξη το σωρευτικό ακατάσχετο των 15.000 ευρώ (αντί των 1.250 ευρώ μηνιαίως που ισχύει σήμερα)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο «οι άμεσες ενισχύσεις χορηγούνται στους παραγωγούς ως εισοδηματικό δίχτυ ασφαλείας («safetynet»), προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γεωργική τους δραστηριότητα ανεξάρτητα από την επίδραση των ουκ ολίγων αστάθμητων παραγόντων (τιμές, κλιματολογικές συνθήκες, ασθένειες φυτών και ζώων, αβεβαιότητα στις αποδόσεις). Ως εκ τούτου, η κατάσχεση της βασικής ενίσχυσης χωρίς περιορισμό και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι τμήμα αυτής χρησιμοποιείται ως επένδυση για την αγορά μέσων που θα εξασφαλίσουν την παραγωγή για τα επόμενα έτη (λ.χ. ζωοτροφές, σπόροι, φυτοφάρμακα), ανατρέπει τον γεωργικό προγραμματισμό και θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Επομένως θίγει αρνητικά τον σκοπό για τον οποίο έχει χορηγηθεί».

Σχόλια
Κατάσχεση χρημάτων.
Συμπολίτης μου έστειλε στο γιο του στη Θεσσαλονίκη 50 πενήντα ευρώ, τα είχε απόλυτη ανάγκη, πριν ένα μήνα περίπου, και του τα κατάσχεσαν. Είχε ένα χρέος 180 εκατόν ογδόντα ευρώ περίπου. 19.12.2018
Σούλιος Οδυσσέας - 2018-12-19 09:31:07
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=