«Καμπάνα» σε 49χρονο Βολιώτη για κακοποίηση ζώων

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-18, 09:43:36
«Καμπάνα» σε 49χρονο Βολιώτη για κακοποίηση ζώων

Παράτησε τα δύο του σκυλιά χωρίς νερό και τροφή σε εγκαταλειμμένο φανοποιείο και έφυγε.

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την περασμένη Παρασκευή σε έναν 49χρονο Βολιώτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος φερόταν να έχει υποσιτίσει τα ζώα του παραβαίνοντας τους κανόνες ευζωίας.

Να επισημανθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε την Παρασκευή στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Ο ίδιος πάντως στην κατάθεσή του που είχε δώσει προανακριτικά είχε ισχυριστεί ότι τα δύο του ζώα τα είχε αφήσει σε ένα φίλο, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου.

Επιπλέον, επικαλέστηκε σημαντικά προβλήματα υγείας που τον είχαν αναγκάσει να επισκεφτεί Νοσοκομείο σε άλλη περιοχή.

«Όταν επέστρεψα τα τζάμια του φανοποιείου ήταν σπασμένα και τα ζώα μου έλειπαν», είχε επισημάνει μεταξύ άλλων.

Επισημαίνεται ότι μόνο το α’ εξάμηνο του 2018 στην Εισαγγελία Βόλου υπήρχαν τουλάχιστον 23 δικογραφίες για κακοποίηση ζώων. Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα έχουν ασκηθεί 25 ποινικές διώξεις με τα κρούσματα κακοποίησης ζώων φέτος σε σχέση με πέρυσι να πολλαπλασιάζονται.

Η τήρηση του Νόμου για τα δεσποζόμενα ζώα και τα αδέσποτα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευσή τους για κερδοσκοπικό σκοπό αποτελεί ένα μεγάλο αντικείμενο έργου για τις δικαστικές αρχές και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα που είναι τα αρμόδια να επιβάλλουν τις διοικητικές κυρώσεις όταν διαπιστώνονται παραβάσεις και να παραπέμπουν τους δράστες στην Εισαγγελία Βόλου.

Εντούτοις, σε πολλές περιπτώσεις σε θανατώσεις ζώων ή μαζικούς δηλητηριασμούς που δεν υπάρχουν επαρκείς στοιχεία για τους δράστες οι έρευνες των αστυνομικών αρχών διενεργούνται στα τυφλά και έτσι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται μένουν χωρίς αποτέλεσμα και τα κρούσματα κακοποίησης δεν γίνονται γνωστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=