ΤΟΠΙΚΑ

Ο σύλλογος «Ιλλυρία» βράβευσε τα Μ.Μ.Ε της Μαγνησίας

ο-σύλλογος-ιλλυρία-βράβευσε-τα-μ-μ-ε-τ-851206

Σε μια ζεστή βραδιά στο εστιατόριο « Θεόφιλος» ο σύλλογος Αλβανών μεταναστών Νομού Μαγνησίας «Η Ιλλυρία» βράβευσε τα μέσα ενημέρωσης για την συμβολή τους στην ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Βίλι Μιναρόλι και ο πρώην πρέσβης κ. Μπασκίμ Ζενέλι, ενώ το παρών έδωσαν ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, η Αντινομάρχης Νατάσα Οικονόμου, η Αντιδήμαρχος Βόλου Έφη Καραγιάννη και ο Δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς, καθώς και πολλοί Αλβανοί μετανάστες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διαμένουν με τις οικογένειές τους στο Βόλο.
Ο Αλβανός πρέσβης αναφέρθηκε στον τοπικό σύλλογο λέγοντας: «Είναι σημαντική για τη διάδοση της κουλτούρας μας η ύπαρξη του συλλόγου στο Βόλο και βοηθάει στην ενσωμάτωση των μεταναστών.»
Ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας αναφέρθηκε τόσο στο ρόλο του συλλόγου Ιλλυρία, όσο και σε αυτόν των τοπικών Μ.Μ.Ε στη διαδικασία ενσωμάτωσης.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της ακολουθούμενης μεταναστευτικής πολιτική, ζητώντας «τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντινομάρχης Ν. Οικονόμου και η Αντιδήμαρχος Ε. Καραγιάννη.
Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου Ιλλυρία Εντουάρντ Ταφάι, αφού ευχαρίστησε θερμά τα μέσα ενημέρωσης για τη βοήθειά τους προς το σύλλογο και του μετανάστες γενικότερα, προχώρησε στη βράβευση των τοπικών ημερήσιων εφημερίδων «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» «ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ» των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών T.R.T και ASTRA και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου