ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε από κόσμο η εμπορική αγορά του Βόλου

πλημμύρισε-από-κόσμο-η-εμπορική-αγορά-686923

Εσφυζε από ζωή χθες Κυριακή -ημέρα προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων- η εμπορική αγορά του Βόλου.

Η Ερμού γέμισε από κόσμο που κατέβηκε στα καταστήματα για να κάνει μία πρώτη έρευνα αγοράς για τις καθιερωμένες εορτές των Χριστουγέννων καθώς και ο καιρός βοήθησε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μία Κυριακή που δεν παρουσιάζεται γενικότερα μεγάλο ενδιαφέρον, εντούτοις από γκάλοπ που έγινε προέκυψε ότι η δουλειά μοιράστηκε.

«Η Ερμού που αποτελεί βαρόμετρο της κίνησης παρουσίασε πολύ μεγάλη κινητικότητα χωρίς όμως να δούμε αντίστοιχες αγορές. Οι καταναλωτές προχώρησαν σε έρευνα αγοράς καθώς ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί και τα δώρα από τον ιδιωτικό τομέα», επισήμανε ο ίδιος.

Ωστόσο ο εμπορικός κόσμος ελπίζει ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες που η αγορά θα κινείται σε ρυθμούς Χριστουγέννων τα εμπορικά καταστήματα θα ανασάνουν.

Συγκέντρωση από τους εμποροϋπαλλήλους

Στο μεταξύ συγκέντρωση στην Ερμού με Ιωλκού και περιοδεία σε χώρους εργασίας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία της αγοράς χθες ημέρα αργίας Κυριακή και για την εντατικοποίηση της εργασίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Τσιτσιρίκης κατήγγειλε ότι εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν τα δώρα πίσω.

Πέρυσι ο Σύνδεσμος δέχτηκε τέσσερις αναφορές από εργαζόμενους.

«Αυτό συνέβη όχι μόνο σε εμπορικά καταστήματα αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τα περιστατικά στο Σύνδεσμο και να μη φοβηθούν.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Θα απευθυνθούμε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Έχουμε μία σειρά από διεκδικήσεις που αφορούν στην τήρηση των ωραρίων, στην πληρωμή των υπερωριών, στη χορήγηση του ρεπό σε μέρες αργιών» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσιτσιρίκης κάλεσε ακολούθως του εμποροϋπαλλήλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθέριας.

«Αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση, στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας.

18 Δεκέμβρη, διαδηλώνουμε ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, που είναι τάχα ¨μεταμνημονιακός¨ , όμως εμπεριέχει όλα τα μνημονιακά μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους που έριξαν στα τάρταρα τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα και προσθέτει και νέα.

18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού διαδηλώνουμε ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς και τα βάρη που μας φορτώνονται για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου