ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει φέτος τις πύλες της η πλαζ των Αλυκών

ανοίγει-φέτος-τις-πύλες-της-η-πλαζ-των-α-851206

Κανονικά θα λειτουργήσει φέτος τη θερινή περίοδο η Δημοτική Πλαζ των Αλυκών, καθώς χθες το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου και δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Τις επόμενες μέρες μάλιστα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη ΔΗΤΕΒ θα προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να εξωραϊστεί ο χώρος και να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους λουόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το Δ.Σ της ΔΗΤΕΒ στη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε επίσης όπως κινηθούν οι διαδικασίες ώστε στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” να ενταχθούν δύο ακόμη ακτές του Βόλου, στα Πευκάκια και τις Πλάκες. Γι΄ αυτό και προγραμματίζονται οι απαραίτητες εκείνες παρεμβάσεις ώστε οι ακτές να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Όπως έγινε γνωστό χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο παράλληλα έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για τον καθαρισμό και εξωραϊσμό των ακτών του Βόλου, προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των φθορών, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό από φέτος το καλοκαίρι σε όλες τις οργανωμένες ακτές του Βόλου θα υπάρχουν ναυαγοσώστες.
Ενόψει εξάλλου της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου αποφάσισε να ξεκινήσει τις επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε σε συνεργασία και με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να καταρτιστεί ένα πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεις που πραγματοποιηθούν προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες- μικροί και μεγάλοι- σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Δ.Σ αποφάσισε χθες να εγκρίνει την παράταση του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιείται από τη ΔΗΤΕΒ μέχρι και τον Ιούλιο, καθώς όπως τόνισε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει στη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, όπου αναμένεται να ενταχθεί και το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε επίπεδο πλέον Θεσσαλίας.
Τέλος το Δ.Σ της ΔΗΤΕΒ ενέκρινε τη σχετική εισήγηση για την εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας του χώρου όπου ναυπηγήθηκε και φυλάσσεται η Αργώ στα Πευκάκια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου