ΤΟΠΙΚΑ

Υποβαθμίζεται ένας πνεύμονας πρασίνου στη Ν. Ιωνία

υποβαθμίζεται-ένας-πνεύμονας-πρασίν-687545

Υποβάθμιση ενός σημαντικού για την πόλη πνεύμονα πρασίνου καταγγέλλουν δημότες στην περιοχή της Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για το πολιτιστικό άλσος στην περιοχή, που όπως αναφέρουν όσο πάει και… αραιώνει από δέντρα.

Σύμφωνα με δημότες, το άλλοτε καταπράσινο πάρκο, πλέον σε αρκετά σημεία του είναι «φαλακρό». «Υπάρχουν δέντρα που έχουν ξεραθεί και έχουν κοπεί, άλλα που κρίθηκε αναγκαίο να κοπούν γιατί ήταν άρρωστα. Το πρόβλημα είναι ότι τα δέντρα που κόπηκαν δεν έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα σήμερα το πάρκο να έχει πολλά κενά», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Το πολιτιστικό άλσος της Ν. Ιωνίας είναι ένας από τους ελάχιστους μεγάλους πνεύμονες πρασίνου μέσα στην πόλη και σημείο αναψυχής, περιπάτου και άθλησης για μικρούς και μεγάλους, τόσο τη χειμερινή, όσο κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. «Τους χρειαζόμαστε αυτούς τους χώρους μέσα στην πόλη. Και το μόνο που ζητάμε είναι λίγη φροντίδα και αντικατάσταση των δέντρων που έχουν κοπεί», αναφέρουν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διαμαρτυρόμενοι δημότες.

Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποστόλης Μαλαματίνης υποστήριξε ότι υπάρχει στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πρασίνου να γίνουν νέες φυτεύσεις. «Μέσα στον επόμενο ένα με ενάμιση μήνα θα φυτευτούν στο πολιτιστικό άλσος 200 – 250 δέντρα», είπε ο κ. Μαλαματίνης, ενώ σημείωσε ότι το πράσινο ισοζύγιο θα αποκατασταθεί και σε άλλες περιοχές όπου έχουν κοπεί δέντρα και όπου επιτρέπεται να γίνουν νέες φυτεύσεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου