ΤΟΠΙΚΑ

Πόρτα εξόδου σε υπάλληλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου

πόρτα-εξόδου-σε-υπάλληλο-του-κοινωνικ-687607

Πρόκειται για εργαζόμενη μέσω ΕΣΠΑ στο κοινωνικό παντοπωλείο που δεν έχει παραδώσει εκθέσεις αναφοράς για το έργο της από τον περασμένο Απρίλιο

Την πόρτα της εξόδου από το κοινωνικό παντοπωλείο έδειξε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου σε εργαζόμενη με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η σύμβασή της λήγει στις 17 Δεκεμβρίου και μολονότι υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης μέχρι τη λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ στο οποίο έχει ενταχθεί η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αντικατάστασή της.

Η υπάλληλος που θα βρεθεί στην ανεργία μέσα στις γιορτές φαίνεται να είχε σε βάρος της πολλές αναφορές και καταγγελίες από συναδέλφους της που υπηρετούν στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή έκθεση της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας Μαρίας Ζορμπά «συντρέχουν σπουδαίοι λόγοι κατά το άρθρο 207 του Ν. 3584/2007 στο πρόσωπο της υπαλλήλου που προσλήφθηκε με την ειδικότητα της κοινωνικής λειτουργού ΤΕ και ως εκ τούτου προτείνεται η μη ανανέωση της σύμβασης».

Όπως εξήγησε η κ. Ζορμπά στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά από εξηγήσεις που ζητήθηκαν τόσο από τον επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλη Νάνο, όσο και από τον δημοτικό σύμβουλο της «Δύναμης Βόλου» Τέλη Δουλόπουλο, η υπάλληλος είχε πρόβλημα συνεργασίας με το υπόλοιπο προσωπικό. «Της έχουν γίνει πολλές προφορικές, αλλά και γραπτές συστάσεις, ενώ έχει υποβληθεί και αναφορά σε βάρος της», σημείωσε η κ. Ζορμπά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν ήταν συνεπής ούτε στα υπηρεσιακά της καθήκοντα. Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Βόλου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» με τίτλο «Δομές παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο», προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία του με επιπλέον προσωπικό. Μέσω του ΕΣΠΑ λοιπόν εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο υπαλλήλων για να ενισχύσουν τη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου από τις 18 Δεκεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ οι υπάλληλοι υποχρεούνται κάθε μήνα να συντάσσουν εκθέσεις με το έργο που έχουν παράγει και αυτό να υποβάλλεται στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ελέγχει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. «Η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα με το πρόγραμμα. Δεν συνέτασσε τις μηνιαίες εκθέσεις για τις οποίες ήταν υποχρεωμένη. Στις εκθέσεις αναφέρεται τι μπαίνει, τι βγαίνει από το κοινωνικό παντοπωλείο και πόσοι ωφελούνται. Από τον περασμένο Απρίλιο δεν έχει κάνει τίποτα με αποτέλεσμα να έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα και ελεγχόμαστε από τη διαχειριστική αρχή», ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η κ. Ζορμπά.

Σε αυτό το πλαίσιο η σύμβαση της υπαλλήλου δεν θα ανανεωθεί, αλλά θα αντικατασταθεί με τον αμέσως επόμενο επιλαχόντα από τους πίνακες του ΑΣΕΠ. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά», τόνισε κατηγορηματικά η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Κότογλου.

Την απόφαση μη ανανέωσης της σύμβασης της υπαλλήλου καταψήφισε η παράταξη της ΛΑΣ, ενώ ο κ. Δουλόπουλος ψήφισε λευκό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου