ΤΟΠΙΚΑ

Δίαυλος επικοινωνίας Βόλου – Κίνας

δίαυλος-επικοινωνίας-βόλου-κίνας-687671

Η πρέσβειρα της Κίνας υπογράμμισε χθες τις προοπτικές συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με Κινεζικά Πανεπιστήμια

Στις πολυεπίπεδες προοπτικές συνεργασίας που διαγράφονται μεταξύ του Βόλου και της χώρας του μεταξιού υπογράμμισε η πρέσβειρα της Κίνας κ. Zhang Qiyue με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης «Από τη σκηνή στο μουσείο. Κοστούμια κινεζικής όπερας» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Η κ. Zhang Qiyue αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την πλευρά του για συνεργασία με Κινεζικά Πανεπιστήμια, ενώ σημείωσε παράλληλα τους διαύλους επικοινωνίας που ανοίγουν σε επίπεδο πολιτισμού, εκπαίδευσης και τουρισμού.

Η παρουσία της στη χθεσινή εκδήλωση του ΠΙΟΠ στον Βόλο σηματοδότησε την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας, ενώ όπως ανέφερε οι δύο χώρες διαθέτουν μακρά πολιτιστική πορεία και συνδέονται με δεσμούς μακράς φιλίας. «Σήμερα έχουμε πολλές πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει ότι «επιθυμούμε η Πρεσβεία της Κίνας να έχει περισσότερες συνεργασίες με το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, τον Βόλο και τη Θεσσαλία».

Την πρέσβειρα της Κίνας υποδέχτηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κ. Σοφία Στάικου, η οποία εξέφρασε από την πλευρά της την ικανοποίησή της για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Πρεσβεία της Κίνας, σε μια περίοδο κατά την οποία το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς αναπτύσσει δράσεις εξωστρέφειας. Η ίδια ανέφερε ότι τα Μουσεία αποτελούν σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ προσέθεσε ότι οι μνήμες της ιστορίας είναι σημαντικές για τις σύγχρονες κοινωνίες και ενισχύουν τους δρόμους φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου