ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση τιμής στον Βόλο στη μνήμη του «φύλακα» του Αιγαίου Κυρ. Παπαδόπουλου

εκδήλωση-τιμής-στον-βόλο-στη-μνήμη-του-687741

Με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτός» στο Πνευματικό Κέντρο

Αφιέρωμα τιμής στη μνήμη ενός σύγχρονου ήρωα, του ανθυποπλοίαρχου του Λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε εκατοντάδες μετανάστες στο Αιγαίο, είναι η εκδήλωση που διοργανώνεται την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

O Kυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 11 του περασμένου Οκτωβρίου από ανακοπή καρδιάς. Επρόκειτο για έναν εμβληματικό άνθρωπο του Αιγαίου, που ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 – 2016.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας μετανάστη, με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτός, σε συνεργασία με την Agape HELLAS, το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης και το Σωματείο «Περιχώρησις», ενώ επίσης συμμετέχουν το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο Βόλου, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στεγάζεται στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου, καθώς και άλλες ανάλογες δομές φιλοξενίας προσφύγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εκτός από τις ομιλίες, μικροί μετανάστες θα καταθέσουν εμπειρίες και βιώματα από τη ζωή τους στην Ελλάδα, ενώ θα τραγουδήσουν διάφορα τραγούδια των πατρίδων τους.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Ορθόδοξη Μαρτυρία», ενώ στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου