ΤΟΠΙΚΑ

Η εξοικονόμηση του νερού

η-εξοικονόμηση-του-νερού-851206

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η ανακοίνωση για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει κατά τους θερινούς μήνες η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τη λειψυδρία τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Μία ανακοίνωση που προβλέπει μία πλειάδα μέτρων που θα στοχεύουν στον περιορισμό 5000 κυβικών μέτρων νερού σε ημερήσια βάση. Είναι η κρίσιμη ποσότητα που θα πρέπει να εξοικονομηθεί.
Της ανακοίνωσης ακολούθησαν ποικίλες αντιδράσεις, όπως αν τα συνεργεία έχουν δικαίωμα να επιβάλουν πρόστιμα, αν θα υπάρχουν διακοπές νερού κατά τις νυκτερινές ώρες κ.ο.κ. Είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τους ιθύνοντες της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία σε κάθε περίπτωση θα αναπροσαρμόσει την τακτική της ανάλογα με την αποτελεσματικότητα που θα έχουν τα μέτρα τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής τους.
Στην παρούσα φάση εκείνο στο οποίο αξίξει να γίνει αναφορά είναι ότι έγκαιρα η Διαδημοτική Επιχείρηση παίρνει μία σειρά μέτρων για ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας, γεγονός που χωρίς αμφιβολία είναι θετικό, καθώς μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε τη διοίκηση να προχωρεί στην έγκαιρη λήψη μέτρων και να μην περιμένει μοιρολατρικά την εξέλιξη των πραγμάτων…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου