ΤΟΠΙΚΑ

Τί ισχυρίστηκε 63χρονος Βολιώτης που έκλεβε τη ΔΕΗ επί 5 χρόνια

τί-ισχυρίστηκε-63χρονος-βολιώτης-που-έκ-688077

Ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 63χρονο Βολιώτη κατηγορούμενο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε έλεγχο μικτού συνεργείου ο 63χρονος διαπιστώθηκε ότι ζημίωσε τη ΔΕΗ με το συνολικό ποσό των 4.500 ευρώ κλέβοντας ηλεκτρονικό ρεύμα επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2018.

Ο 63χρονος είχε κόψει τις σφραγίδες του κιβωτίου και των ακροδεκτών και είχε ρεύμα χωρίς να χρεώνεται.

Εργαζόμενος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας κατέθεσε ότι σε κάθε έλεγχο το κλιμάκιο διαπίστωνε ότι το σπίτι ήταν συνδεδεμένο με παροχή ρεύματος παρά τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης που είχαν γίνει.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως ισχυρίστηκε ότι απουσίαζε για χρόνια στη Γερμανία και ότι στα διαστήματα που επέστρεφε στην Ελλάδα δεν διέμενε στον Βόλο, αλλά σε άλλη πόλη.

Εντούτοις ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το Δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος.

Από την αρχή του χρόνου δεκάδες άτομα πάνω από εβδομήντα παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο ακροατήριο για ρευματοκλοπές.

Οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος γίνονται με επέμβαση στον μετρητή ή άλλο στοιχείο της μετρητικής διάταξης, απευθείας σύνδεση της εσωτερικής εγκατάστασης με το καλώδιο παροχής ή το δίκτυο και μεταξύ άλλων αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου η Αρχή Ρυθμιστικής Ενέργειας έχει λάβει αυστηρά μέτρα από το Μάρτιο του 2017. Ο Κώδικας Διαχείρισης προβλέπει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να επιβάλει αναδρομικές χρεώσεις σε βάθος έως και 5 ετών για την ενέργεια που καταναλώθηκε χωρίς να πληρωθεί.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου