ΤΟΠΙΚΑ

Εισηγητής στο νομοσχέδιο για τη μη περικοπή συντάξεων ο Αλ. Μεϊκόπουλος

εισηγητής-στο-νομοσχέδιο-για-τη-μη-περ-688919

Ομιλία του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια

«Εχουμε μια ιστορική πλατεία στον Βόλο, την πλατεία Ελευθερίας, όπου μαζεύονται κυρίως άνθρωποι απόμαχοι της ζωής, συνταξιούχοι. Βρισκόμαστε μαζί τους καθημερινά και συζητάμε.

Η αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν αν από το 2019 θα κοπούν οι συντάξεις ή όχι. Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση σήμερα, ως Κυβέρνηση, να απαντήσουμε στην αγωνία τους και να τους πούμε ότι από 01/01/2019 οι συντάξεις δεν περικόπτονται». Αυτό τόνισε την ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλ. Μεϊκόπουλος, ως εισηγητής στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων που περιλάμβανε και άλλες τροπολογίες, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στις τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο και ψηφίστηκαν όπως η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του μισού των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους έως είκοσι πέντε χρόνων, που από το 2020 θα μεταφερθεί στο 100% με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η τροπολογία για τη σύσταση οργανικών θέσεων στους ΟΤΑ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, ένα μέτρο που θα στηρίξει την εγχώρια παραγωγή, σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας.

«Τα μέτρα αυτά έρχονται σε συνέχεια της ψήφισης τροπολογίας για την επιστροφή των αναδρομικών στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, σε συνέχεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες και αγρότες και σε συνέχεια της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2019. Ένας φανερά επεκτατικός προϋπολογισμός με μία στόχευση, τη σταδιακή διόρθωση των αδικιών, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την έμπρακτη, απτή τόνωση της οικονομίας των νοικοκυριών και την επακόλουθη ανάπτυξη και ενίσχυση της οικονομίας και της αγοράς», επισήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος, υπογραμμίζοντας ακόμη πως όλα τα παραπάνω «δεν ήταν δεδομένα ως πολιτικές επιλογές, αλλά αποτελούν αποτύπωμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης, ενός πολύ συγκεκριμένου πολιτικού σχεδιασμού και αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης».

Τέλος, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του και καλώντας το σώμα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «με στραμμένο το βλέμμα στις κοινωνικές ανάγκες, η προτεραιότητα από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι η έμπρακτη ανακούφιση των συμπολιτών μας, η διόρθωση των ανισοτήτων και των ανισορροπιών, η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και πάνω απ’ όλα, η κοινωνική ευημερία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου