ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΔΕ: Εντονο το ενδιαφέρον της ΝΔ για τις ένοπλες δυνάμεις

νοδε-εντονο-το-ενδιαφέρον-της-νδ-για-τι-689084

“Η επίσκεψη του Τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ., του πρώην Υπουργού, Βουλευτή Α΄ Αθηνών κ. Βασίλη Κικίλια στη πόλη μας δείχνει το έντονο ενδιαφέρον για τις ένοπλες δυνάμεις”, επισημαίνεται από τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Τομεάρχη του κόμματος στις στρατιωτικές μονάδες της Μαγνησίας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναφέρονται τα εξής: “Του δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτεί μεγάλους μάχιμους σχηματισμούς, όπως την 111ΠΜ, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, τη 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού καθώς και τις εγκαταστάσεις της SIELMAN SA στη Α΄ ΒΙΠΕ, εταιρίας εξαγωγής προηγμένου τεχνολογικού αμυντικού υλικού.

Στο κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Δημοσθένης Β. Νταόπουλος, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η πρ. Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Καρτσάνας Βύρων, Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας και ο κ. Κώστας Μπασδάνης Υπεύθυνος Τομέα Προστασίας του Πολίτη.

Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας την προσφορά των ενόπλων δυνάμεων δηλώνει έτοιμη να σκύψει στα πραγματικά τους προβλήματα ώστε τα στελέχη της με ψυχική ηρεμία, απρόσκοπτα να εκτελούν τα καθήκοντα τους και την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Τομεάρχης συνάντησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξ/κών Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγο Βασίλη Κακκες, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξ/κων Στρατού Παραρτήματος Βόλου Ταξίαρχο Γεώργιο Τοσιλιάνη, εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων Αεροπορίας, εκπροσώπους των Εργαζομένων του 304 ΠΕΒ κ. Βογιατζή Γιώργο, κ. Φωτόπουλο Γιώργο, κ. Ηρακλή Ξούδη καθώς και το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΕ Βόλου – Μαγνησίας (ΠΟΜΕΝΣ), συζήτησε μαζί τους με σκοπό να μεταφερθούν τα αιτήματα τους στον Τομέα Άμυνας του κόμματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχει άλλο την επιζήμια διαχείριση των προβλημάτων της και επιζητά ρεαλιστικές λύσεις και αποτελεσματικές πολιτικές για την ανόρθωση της Ελλάδας.

Αυτή η κυβέρνηση εξοντώνει ότι δεν ελέγχει πολιτικά. Είναι μια εκδικητική εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει βαρύνουσα σημασία στα θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, αλλά και στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι χρειαζόμαστε μία επικαιροποίηση της ισχύουσας, στην ουσία εδώ και αρκετά χρόνια, πολιτική εθνικής άμυνας και ασφάλειας, η οποία θα οδηγήσει και σε μία στρατηγική αμυντική αναθεώρηση, όχι μόνο ως προς το δόγμα που διέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίον αυτές λειτουργούν.

Χρειάζεται να εξασφαλισθεί η επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμυντικό υλικό και εξοπλισμό. Όχι με αποσπασματικές προμήθειες. Αλλά με διαφάνεια και με βάση τη διάγνωση των συγκεκριμένων αναγκών.

Έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε και την τραυματισμένη αμυντική Βιομηχανία με μεγαλύτερη διασύνδεση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και με την ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

Αντιμετωπίζουμε με απόλυτο σεβασμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες επιτελούν το καθήκον τους, υπηρετούν την πατρίδα, τιμούν το Εθνόσημο. Δεν το κάνουν μόνο ως προς το κύριο αντικείμενο της αποστολής τους που είναι η αποτρεπτική διάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κάνουν και ως προς τον κοινωνικό τους ρόλο. Όποτε υπάρχει ανάγκη και όποτε ζητείται η αρωγή τω Ενόπλων Δυνάμεων αυτή πάντα προσφέρεται.

Χρειαζόμαστε μια Πατρίδα που η ιστορία της δεν θα χαλκεύεται και η πορεία της μαζί με την Χριστιανική Πίστη μας δε θα νοθεύεται τεχνηέντως και σκόπιμα. Μια Πατρίδα που έχει σύνορα χερσαία και θαλάσσια τα οποία θα φυλάσσονται με τιμή και υπερηφάνεια.

Η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να σηκώσουμε όρθια πάλι την Ελλάδα. Έργο δύσκολο, ευθύνη τεράστια. Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι να κάνει πράξη αυτό που το όνομά της υποδηλώνει. Να οικοδομήσει μια νέα Ελληνική Δημοκρατία για τον 21ο αιώνα. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.

Ελλάδα μπορούμε. Μπορούμε να πάμε επιτέλους μπροστά. Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη από μια πιο φωτεινή προοπτική, από μια καλύτερη ζωή. Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου