ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα για νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου Βόλου

ανάσα-για-νευραλγικά-τμήματα-του-νοσο-689206

Τροπολογία με την οποία θα δίνεται παράταση στη θητεία των επικουρικών γιατρών, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31.1.2019, για 10 μήνες, αναμένεται να εκδώσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για επικουρικούς γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ και πληρώνονται μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με τους οποίους συναντήθηκε, έχουν εξασφαλισθεί 20 εκατ. ευρώ και πάλι από ΕΣΠΑ για να συνεχισθεί η μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών για τους επόμενους 10 μήνες.

Από την άλλη, πιο πολύπλοκη φαίνεται ότι θα είναι διαδικασία για τους επικουρικούς γιατρούς των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31.12.2018. Για αυτές τις περιπτώσεις, θα τους δοθεί η δυνατότητα να δηλώσουν και πάλι το ενδιαφέρον τους για πρόσληψη πριν λήξουν οι συμβάσεις τους, εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις τους, ώστε να προσληφθούν με νέα σύμβαση, κάτι που προβλέπεται και σε σχετική τροπολογία που επίσης ψηφίστηκε.

Στο θέμα της παράτασης αναφέρθηκε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μ. Δραμητινός, καθώς σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου απασχολούνται συνολικά 22 επικουρικοί γιατροί. Από αυτούς άλλων οι συμβάσεις λήγουν τέλος Δεκεμβρίου και άλλων που απασχολούνταν μέσω ΕΣΠΑ λήγουν μέσα στον Ιανουάριο. Η δρομολόγηση της παράτασης των συμβάσεών τους, στο πλαίσιο των όσων προαναφέρθηκαν, αναμένεται να λειτουργήσει ικανοποιητικά στη λειτουργία νευραλγικών κλινικών, που σε ένα μεγάλο βαθμό στηρίζονται στο συγκεκριμένο ιατρικό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας, αλλά και οι άλλες περιφερειακές Ενώσεις μαζί με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, έχουν ζητήσει να μετατραπούν οι συμβάσεις γιατρών και υπόλοιπου επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να συσταθούν οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου