ΤΟΠΙΚΑ

Ποινικές διώξεις κατά αγνώστων για τα επεισόδια στο κέντρο του Βόλου

ποινικές-διώξεις-κατά-αγνώστων-για-τα-689349

Στον ανακριτή η υπόθεση με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου

Ποινικές διώξεις κατά αγνώστων δραστών άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου μετά την πορεία για την 10ετή επέτειο του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Την περασμένη Πέμπτη γύρω στις 9 το βράδυ στο τέλος της πορείας φοιτητών και συλλογικοτήτων το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και για τα επεισόδια η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 23 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησε και οδοφράγματα με άναμμα φωτιάς σε ελαστικά που γέμιζαν με καπνό το κέντρο της πόλης και προκειμένου να περιφρουρήσουν τον χώρο τους τοποθέτησαν επιπρόσθετα και ατσαλόσυρμα στην Ιάσονος με κίνδυνο ατυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές έριξαν τουλάχιστον 60 μολότοφ στις διμοιρίες των αστυνομικών.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί προκειμένου να επαναφέρουν την τάξη έριξαν τουλάχιστον 30 δακρυγόνα, αλλά και δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στα επεισόδια τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί κινδύνεψαν να τραυματιστούν από τις μολότοφ και χρειάστηκε να κάνουν χρήση ατομικών πυροσβεστήρων προκειμένου να μην καούν.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός πολίτη.

Ο ένας συλληφθείς δικάστηκε στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δύο μηνών για εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ανήλικος και θα δικαστεί από Δικαστήριο Ανηλίκων.

Για τους υπαίτιους που προκάλεσαν τα επεισόδια σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε τη δικογραφία της υπόθεσης στην κύρια ανάκριση.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινικές διώξεις κατά αγνώστων για τέσσερα αδικήματα, δύο κακουργηματικού και δύο πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κακουργηματικού χαρακτήρα ήταν οι διώξεις που ασκήθηκαν για έκρηξη εκ προθέσεως από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και για εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα.

Πλημμεληματικού χαρακτήρα ήταν οι διώξεις που ασκήθηκαν για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας υπό την ειδική έκφανση φθοράς πραγμάτων που χρησιμοποιούνται για κοινό όφελος και για διατάραξης κοινής ειρήνης.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην κύρια ανάκριση ο ανακριτής θα καλέσει τώρα σε καταθέσεις κάθε αρμόδιο που προκύπτει από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενήργησε η Αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου