ΤΟΠΙΚΑ

Απορες οικογένειες του Βόλου χωρίς θέρμανση

απορες-οικογένειες-του-βόλου-χωρίς-θέ-689664

Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα Βολιωτών για καυσόξυλα προκειμένου να ζεστάνουν τα παγωμένα σπίτια τους

Ολοένα και περισσότεροι Βολιώτες διαβαίνουν καθημερινά το κατώφλι της φτώχειας, με αποτέλεσμα να στερούνται της δυνατότητας να εξασφαλίσουν ακόμη και τα αναγκαία για τις οικογένειές τους. Η φτωχοποίηση πολλών οικογενειών έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν καθημερινά τα αιτήματα που υποβάλλονται στον «Εσταυρωμένο» για ξύλα ή λίγα χρήματα, προκειμένου να εξασφαλιστούν η θέρμανση και το καθημερινό φαγητό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ηδη από τον σύλλογο παρέλαβαν δωρεάν καυσόξυλα για να αντιμετωπίσουν το κρύο και να ζεστάνουν τα σπίτια τους δεκαέξι άπορες οικογένειες, ενώ άλλες εννιά οικογένειες βοηθήθηκαν σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Καθημερινά επίσης ανάλογα αιτήματα για βοήθεια υποβάλλονται και από την περιφέρεια της Μαγνησίας. Πρόσφατα μάλιστα ο σύλλογος συνέδραμε ηλικιωμένη, η οποία ζει σε χωριό, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη θέρμανση για τον χειμώνα.

«Κάθε μέρα βιώνουμε την ανάγκη των ανθρώπων για παρηγοριά. Τα ψυχικά προβλήματα, η απελπισία, η απόγνωση λόγω ανέχειας έχουν φτάσει στο κατακόρυφο, αλλά ο Θεός έχει τρόπους να γεμίζει τα δικά μου χέρια ως πνευματικό και ως εκπρόσωπο του «Εσταυρωμένου», για να μπορώ να τα μοιράζω κάθε μέρα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Θεόδωρος Μπατάκας.

Η συνδρομή της Εκκλησίας σε άπορες οικογένειες εκτείνεται επίσης και με την παροχή ενίσχυσης από το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Νικολάου, που πρόεδρος είναι ο π. Θεόδωρος. Από το ταμείο ενισχύονται 50 περίπου άπορες οικογένειες, που προμηθεύονται κάθε μήνα τρόφιμα για να καλύψουν τις καθημερινές τους διατροφικές ανάγκες, κάτι που θα γίνει και στη διάρκεια των γιορτών.

Εκδήλωση για την ενίσχυση του «Εσταυρωμένου»

Εκδήλωση για την ενίσχυση του «Εσταυρωμένου» διοργανώνεται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος στον Βόλο (Κ. Καρτάλη 152 – Γαζή), στο πλαίσιο της μέρας του φυλακισμένου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος του «Εσταυρωμένου» Λ. Γιωτόπουλος, ενώ επίσης θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών. Στη συνέχεια θα ακουστούν βυζαντινοί ύμνοι της εορτής των Χριστουγέννων από τη βυζαντινή χορωδία «Θεσσαλοί μελωδοί» του παραρτήματος της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος, θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου «Ιαμβικοί κανόνες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων», του πρωτοπρ. Αντωνίου Κούρια, από τον πρωτοπρ. Απόστολο Ντόκο, εφημέριο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης την οποία θα προσφωνήσει η Κική Δανιηλίδου, διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου, θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη μαθητική χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου και με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Ιωλκού. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Γιάννα Ζήγρα – Γιαλαμά, μέλος του «Εσταυρωμένου». Η τιμή πρόσκλησης είναι 3 ευρώ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου