ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένη 50% η κίνηση στα ταξί σε Βόλου -Ν. Ιωνία

μειωμένη-50-η-κίνηση-στα-ταξί-σε-βόλου-ν-ι-689735

Αγώνας δρόμου για 250 οικογένειες αυτοκινητιστών προκειμένου να εξασφαλίσουν το μεροκάματο – Ελπίδες για ανάταση μέσα στις γιορτές

Σε καθημερινό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι 250 και πλέον ιδιοκτήτες ταξί στο πολεοδομικό συγκρότημα, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μεροκάματο, που έχει μειωθεί σε ποσοστό 50% στα χρόνια της κρίσης. Η κίνηση στην εμπορική αγορά επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των ιδιοκτητών ταξί της περιοχής, οι οποίοι εναποθέτουν στην εορταστική περίοδο τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τον προβληματισμό και την αγωνία των συναδέλφων του μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Σιόβας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας ο «Αγιος Χριστόφορος», ο οποίος υπογραμμίζει ότι είναι πλέον δύσκολη η επιβίωση των επαγγελματιών λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, ο κ. Σιόβας αναφέρει ότι το σύνολο των μισθωτών και των συνταξιούχων ιεραρχεί πλέον τις καθημερινές του υποχρεώσεις, προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του. Κατά συνέπεια, το ταξί βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, με τα αναγκαία να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.

Υπάρχουν, ωστόσο, οι εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, καθώς αναφέρεται στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, αλλά και σε άτομα με προβλήματα υγείας, που χρησιμοποιούν συχνότερα το ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Η γενική εικόνα πάντως δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι το επιβατικό κοινό σε μεγάλο ποσοστό αποφεύγει τις μετακινήσεις λόγω οικονομικής στενότητας, γεγονός που αποτυπώνεται στην κίνηση των ταξί.

Οι επαγγελματίες στρέφουν, όπως είναι φυσικό, το βλέμμα στην εορταστική περίοδο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και εκτιμούν ότι η «κάθοδος» των καταναλωτών στην τοπική εμπορική αγορά θα δώσει μια ανάσα και στους ίδιους. «Ηδη διαφαίνεται μικρή αύξηση της κίνησης και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου» υπογραμμίζει ο κ. Σιόβας, ο οποίος εκτιμά ότι το γιορτινό κλίμα στην τοπική αγορά θα τονώσει και την κίνηση στα ταξί της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου