ΤΟΠΙΚΑ

Επί ποδός «πολέμου» κάτοικοι στην οδό Κύπρου για κεραία

επί-ποδός-πολέμου-κάτοικοι-στην-οδό-689838

Δίπολο κινητής τηλεφωνίας «ξεφύτρωσε» απέναντι από τα σπίτια τους και από σχολεία με 2.500 μαθητές

Δεκαέξι χρόνια πίσω, όταν είχαν γίνει οι μεγάλες κινητοποιήσεις για το ξήλωμα των κεραιών τηλεφωνίας από το κτίριο του ΟΤΕ, επιστρέφει η γειτονιά της Κύπρου. Μνήμες από το 2002 ξύπνησαν για περιοίκους όταν χθες αντελήφθησαν ότι σε απόσταση αναπνοής από τα παράθυρα των σπιτιών τους και πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων μαθητών στο κτίριο του ΟΤΕ έχει εγκατασταθεί και πιθανόν λειτουργεί ένα πανίσχυρο πλέγμα δίπολων κινητής τηλεφωνίας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Κάτοικοι της περιοχής που είχαν ζήσει και τα γεγονότα του 2002, απευθύνθηκαν άμεσα και κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δεν κατάφεραν όμως να συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ κατέληξαν στο κτίριο του ΟΤΕ όπου προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Για την ύπαρξη των κεραιών ενημερώθηκαν και τα σχολεία που γειτνιάζουν με το κτίριο του ΟΤΕ και που ενδεχόμενη ενεργοποίηση – αν δεν λειτουργεί ήδη – της κεραίας θα επηρεάσει όπως καταγγέλλεται χιλιάδες μαθητές. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εδρεύουν τα σχολικά συγκροτήματα των 3ου Γυμνασίου – 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονται το 5ο ΓΕΛ Βόλου, ένα Δημοτικό Σχολείο και ένα Νηπιαγωγείο.

Περίοικοι επικαλούνται τον Νόμο βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία και θα ζητήσουν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ακυρώσει την άδεια περιβαλλοντικών όρων του 2012, βάσει της οποίας εγκαταστάθηκε το δίπολο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου