Μητρώο επαγγελματιών υγείας ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-13, 15:44:32
Μητρώο επαγγελματιών υγείας ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Συνάντηση της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυσικοθεραπευτές έθεσαν τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που συνεδρίασε στην πόλη του Βόλου, στην υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση του κλάδου στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τα ιδιωτικά γυμναστήρια και την παροχή φυσικοθεραπείας σε αυτά. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΕΦΚΑ, καθώς επίσης και το θέμα της απόδοσης Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για την άσκηση επαγγελμάτων υγείας, χωρίς έλεγχο των προσόντων (άδεια άσκησης). Από τους φυσικοθεραπευτές ζητήθηκε να συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και υγείας ώστε να δημιουργηθεί μητρώο επαγγελματιών υγείας που θα επιτρέπει την απόδοση Κωδικού μόνο σε όσους διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η Ομοσπονδία επίσης ζήτησε την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων σε αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων που είναι απόφοιτοι Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, καθώς και την απόδοση του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές που εργάζονται σε δημόσιες δομές.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=