ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη Βολιώτη ναυτικού που είχε οπλοστάσιο στην αποθήκη του

καταδίκη-βολιώτη-ναυτικού-που-είχε-οπ-689894

Boλιώτης ναυτικός είχε μετατρέψει την αποθήκη του σπιτιού του σε οπλοστάσιο. Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, με την κατηγορία περί παράβασης του νόμου εισαγωγής και κατοχής όπλων.

Ο 55χρονος ναυτικός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του.

Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αποθήκη άφωνοι δεκάδες όπλα και άλλα αντικείμενα πολέμου.

Ειδικότερα, είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί 6 πιστόλια εκ των οποίων ένα replica, 4 περίστροφα εκ των οποίων ένα replica, 2 πολεμικά τυφέκια με αορτήρα, 1 τυφέκιο τύπου φλόμπερ και 2.550 φυσίγγια κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων.

Ακόμη, οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει 71 γεμιστήρες, 2 χάρτινες συσκευασίες με πυρίτιδα συνολικού βάρους 1,5 κιλού, 200 καψύλλια, 1 τμήμα πολεμικού τυφεκίου και 3 μαχαίρια.

Επιπλέον ανάμεσα στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονταν και 1 ξίφος με θήκη, 4 διόπτρες, 3 βάσεις στήριξης όπλων, 1 κοντάκι όπλου, 2 καλύμματα κλείστρου, 1 σιγαστήρας, 1 πλαστική λαβή πιστολιού και 1 μεταλλική συσκευασία με σκάγια, καθώς και πλήθος καλύκων πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος χθες δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου