Αλ. Μεϊκόπουλος: «Καταργούμε επώδυνους όρους»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-13, 14:53:50
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Καταργούμε επώδυνους όρους»

Τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη περικοπή των συντάξεων

 

Για τη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά στην κατάργηση της περικοπής των συντάξεων από 01/01/2019 μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο-105,5 FM». Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως η ρύθμιση «έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης τροπολογίας για την επιστροφή των αναδρομικών στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, σε συνέχεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες και αγρότες και σε συνέχεια της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2019, ο οποίος, για πρώτη φορά, είναι ένας φανερά επεκτατικός προϋπολογισμός, κάνοντας μια λελογισμένη δημοσιονομική επέκταση, η οποία δεν είναι αποτέλεσμα παροχών ή ασυδοσίας στα έξοδα αλλά είναι αποτέλεσμα πολιτικής νοικοκυρέματος», όπως ανέφερε.

Για τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε πως αυτές περιλαμβάνουν στο ένα μέρος την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2016/97, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι «πολύ σημαντική για την προστασία του καταναλωτή και την ομοιόμορφη αντιμετώπιση σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και στο άλλο μέρος φορολογικές παρεμβάσεις, οι οποίες «διευκολύνουν την καθημερινότητα».

Σημαντικότερες από αυτές σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο είναι «η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 6% για τα ηλεκτρονικά μπαστούνια και τις γραφομηχανές Braille», η «διορθωτική παρέμβαση για τα οχήματα αναπήρων και πολυτέκνων, η οποία ρυθμίζει τη δυνατότητα των πολιτών αυτών αν το όχημά τους κλαπεί ή χαλάσει να υποβάλουν αίτημα για την απόκτηση νέου οχήματος ατελώς», η διάταξη που αφορά στην «υποχρεωτική ηλεκτρονική σφράγιση για όλα τα μεταφορικά μέσα καυσίμων, ώστε να μπορεί η διοίκηση να παρακολουθεί αποτελεσματικότερα τη διακίνηση καυσίμου και να εντοπίζει φαινόμενα καταστρατήγησης», καθώς και η διάταξη που δίνει τη «δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης στα ζευγάρια με ταυτόχρονη πρόβλεψη ότι τα ανήλικα τέκνα πηγαίνουν στο σύζυγο που έχει το μεγαλύτερο εισόδημα».

Καταλήγοντας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό για τα επόμενα χρόνια θα είναι ότι όσο διευρύνονται τα δημοσιονομικά περιθώρια, θα περνάμε από τη διαχείριση μίας δύσκολης πραγματικότητας, στην κατάργηση επώδυνων όρων».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=