Αίτημα για έκπτωση 18 δημοτικών συμβούλων Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-13, 12:20:47
Αίτημα για έκπτωση 18 δημοτικών συμβούλων Βόλου

Αν εκπέσουν, λόγω απουσιών, αλλάζει σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τη ΛΑΣ και τους Κατερίνα Τσοπουρίδου και Ν. Χαυτούρα

 

Αίτημα πειθαρχικού ελέγχου αιρετών για τις παρουσίες τους στο δημοτικό συμβούλιο απέστειλε χθες τελικώς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς για την περίπτωση 18 συνολικά δημοτικών συμβούλων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι διαδικασίες θα κινούνταν εναντίον των 12 δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων «Δρόμοι Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης» και ανεξάρτητων που από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, στον απόηχο των επεισοδίων στο συμβούλιο όταν συζητήθηκε το θέμα για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο, στο… απουσιολόγιο του δημοτικού συμβουλίου οι απουσίες συσσωρεύονται και για επιπλέον έξι δημοτικούς συμβούλους, που επίσης έχουν συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες απουσίες από συνεδριάσεις και βάσει του άρθρου 68 του Ν. 3852/2010 θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο προκειμένου να αποφασιστεί αν θα εκπέσουν από τα καθήκοντά τους και θα αντικατασταθούν από τους επόμενους σε ψήφους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων.

Το αίτημα που έστειλε ο κ. Μουλάς αφορά στους εξής 18 δημοτικούς συμβούλους, από την παράταξη Δρόμοι Συνεργασίας στους Μαργ. Πατσιαντά και Θ. Κλημόπουλο, από την παράταξη Επιλογή Ευθύνης στους Νατάσα Οικονόμου, Ν. Στόικο και Φ. Λαμπρινίδη, από την παράταξη Δύναμη Βόλου στους Μιχ. Μιτζικό και Τέλη Δουλόπουλο, ενώ η διαδικασία θα κινηθεί και για τους ανεξάρτητους Ν. Κανελλή, Ελένη Ανδρέου –Μεϊκοπούλου, Ιάσονα Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Φωτεινή Κοκκινάκη, Μ. Δραμητινό, Λ. Κατσαλή, Θεολ. Διαμαντένια, Δημ. Πέγιο, Αχ. Καλυβιώτη, Ι. Λαΐνα.

Από τον κατάλογο του αιτήματος για πειθαρχικό έλεγχο αιρετών εξαιρούνται οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ, Απ. Νάνος και Θεόδ. Τσαλούχας, η σύμβουλος της Δύναμης Βόλου Κατερίνα Τσοπουρίδου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκο Χαυτούρας.

Το αίτημα που βρίσκεται από χθες στα χέρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να εξεταστεί. Σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι οι 18 εκπίπτουν του αξιώματός τους, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάστασή τους, με την σύνθεση της αντιπολίτευσης να αλλάζει στη συντριπτική της πλειονότητα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=