Γ. Σούρλας: Το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα «κίτρινα γιλέκα»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-13, 11:05:04
Γ. Σούρλας: Το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα «κίτρινα γιλέκα»

Ο πρ. Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Για περισσότερα από είκοσι χρόνια οι γνωστοί άγνωστοι λαθρέμποροι και νοθευτές καυσίμων καταχρώνται το δημόσιο χρήμα  και  συνεχίζουν να πλουτίζουν παράνομα με ποσά τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για  να ενισχυθούν  πολύ περισσότερες οικογένειες που παίρνουν τα επιδόματα και βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στις 13 Ιανουαρίου 2012 ο  κ. Λ. Παπαδήμας ως Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχει πολλές δεκαετίες, η απώλεια εσόδων από το δημόσιο φθάνει το 1δις. ευρώ τον χρόνο και ακόμη ότι δεν είναι πηγή στέρησης εσόδων, αλλά πληγή στο κράτος δικαίου και της νομιμότητας. Επιτήδειοι πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Έκτοτε ουδέν. Το λαθρεμπόριο συνεχίζεται.

Στις 3 Αυγούστου 2016 η αν. Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε από το βήμα της Βουλής: «Το δημόσιο χάνει  600.000ευρώ τον χρόνο, από το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποσά που ξεπερνούν τα 300.000ευρώ των περικοπών των συντάξεων, που ζητούσαν τότε οι δανειστές.

Έκτοτε το  λαθρεμπόριο συνεχίζεται και γεννάται το ερώτημα, μήπως περιμένουμε τα κίτρινα γιλέκα και στη χώρα μας για να πατάξουν τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων και να μοιραστούν τα χρήματα αυτά σε αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας".

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=