ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση πλειοψηφίας του ΕΚΒ στη ΔΑΣ για τη συγκρότηση Δ.Σ.

απάντηση-πλειοψηφίας-του-εκβ-στη-δασ-γ-690782

Απάντηση σε σημερινή ανακοίνωση της παράταξης της ΔΑΣ έδωσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση -απάντηση αναφέρουν:

“Η ανακοίνωση της ΔΑΣ, με τον νέο λίβελλο κατά του ΕΚΒ, δεν μας εξέπληξε. Την περιμέναμε. Είναι το γνωστό «μετατραυματικό σύμπτωμα» της συγκεκριμένης παράταξης, μετά από κάθε οδυνηρό χτύπημα που της καταφέρνουν οι εργαζόμενοι, με την ψήφο τους. Αυτή τη φορά ο «κόλαφος» ήρθε στο 21ο Συνέδριο του ΕΚΒ! Δεν την άντεξαν τη νέα νίκη της ΠΑΣΚΕ! Τους πόνεσε! Όχι τόσο γιατί της έδωσαν ξανά την πρωτιά για να διοικήσει το ιστορικό Εργατικό Κέντρο με σοβαρότητα και συνέπεια, αλλά γιατί αυτή τη φορά της έδωσαν και αυτοδυναμία! Αυτή η αυτοδυναμία «έτσουξε» τη ΔΑΣ, γιατί τους χάλασε μιά για πάντα τη συνταγή της άνοστης «ταξικής» σούπας τους!

Η ετυμηγορία των εργαζόμενων ήταν ξεκάθαρη και λαλίστατη λίαν: Βαρεθήκαμε –τους είπαν οι εργαζόμενοι– ν’ ακούμε τον τοξικό «ταξικό» λόγο σας. Βαρεθήκαμε το κομματικό, διχαστικό παραλήρημά σας. Τις ξεχωριστές πλατείες και συγκεντρώσεις σας. Μας κούρασαν οι αγωνιστικές καρικατούρες σας. Τα «επαναστατικά» τρυκ σας. Οι διαλεκτικές μπροσούρες σας. Απηυδήσαμε από το μένος σας κατά των εκλεγμένων Αντιπροσώπων μας στο ΕΚΒ! Από τις καθημερινές ύβρεις σας! Από την απαξίωση των θεσμών, απ’ τους τραμπουκισμούς σας στα Συνέδρια! Μας εξοργίζουν τα εκλογικά διπλοψηφικά μαγειρέματα στα σωματεία σας, για να σας βγουν με το στανιό τα «κουκιά»! (Αλλά, έχουν γι’ αυτά γνώση οι φύλακες…).

Γι’ αυτό και απορρίψαμε τα εκβιαστικά σας διλήμματα του τύπου: «Ή τη θέση του Γραμματέα η ΔΑΣ, ή αλλιώς τίποτα…»! Γιατί, ακόμη και σ’ αυτό το αξιοθρήνητο παζάρεμα καταντήσατε να ξεπέσετε, το βράδυ της συγκρότησης του Δ.Σ. σε Σώμα! Τολμώντας να υπαγορεύετε όρους στους εντολοδόχους των εργαζόμενων, αποκρύπτοντας, όμως, ότι σας δόθηκε (αλλά το αρνηθήκατε) η Αντιπροεδρία, επιλέγοντας να αποχωρήσετε, δίνοντας μιά ακόμη θεατρινίστικη καταγγελτική παράσταση, όπως το συνηθίζετε!

Τώρα, που δικαίως εισπράττετε τα επίχειρα των πράξεών σας, τολμάτε και ψελλίζετε πάλι! Σας συνηθίσαμε, πιά. Μας δικαιώνετε, δε, που βρεθήκατε από μόνοι σας, στο περιθώριο της επιλογής των εργαζομένων.

Κι επειδή στη ΔΑΣ αρέσκεσθε –φαίνεται– να καταπιάνεστε και με τα …λογιστικά, εδώ δεν θα διαφωνήσουμε. Ναι, αγαπητοί και πικραμένοι συνάδελφοι της ΔΑΣ, όλα σ’ αυτή τη ζωή (δυστυχώς ή ευτυχώς, εξαρτάται από τη θωριά του καθενός) είναι όντως αποτέλεσμα «δούναι» και «λαβείν»! Εσείς δώσατε στους εργαζόμενους διχασμό και εισπράξατε απαξίωση! Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, παρά τις χαώδεις ιδεολογικές διαφορές τους, πρόσφεραν ενότητα και αποφαστικότητα και έλαβαν την εμπιστοσύνη τους. Για το δικό σας, λοιπόν, ΠΑΘΗΤΙΚΟ δεν σας φταίει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αλλά οι κακοί (και πονηροί) σας λογαριασμοί και τα «πλαστά» ταξικά σας «τιμολόγια», με τα οποία και επιχειρήσατε να «πουλήσετε» ληγμένη παραταξιακή αγωνιστικότητα στους εργαζόμενους!

Όλα τα άλλα είναι της πικρίας σας και της κομματικής σας εμπάθειας απότοκα φληναφήματα. Το ξέρουμε, είναι βαρύ να περιμένετε άλλα τρία χρόνια μπας και «φυτρώσουν» οι φρέσκοι διχαστικοί σπόροι σας! Δεν το νομίζουμε, αλλά δεν χάνετε και τίποτε να το δοκιμάσετε. Ίσως, μάλιστα, και στο επόμενο Συνέδριο, σάς ξαναχαμογελάσει η τύχη και πάρετε πάλι τη μια έδρα στα …ζάρια! Χαλάλι σας. Μόνο μη μας πείτε ότι και η Τύχη, μέσα στην τύφλα της, ενεργεί …ταξικά! Γιατί όντως, τότε, θα τρελαθούμε…”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου