ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο μήνα χωρίς επιδόματα οι άποροι

δεύτερο-μήνα-χωρίς-επιδόματα-οι-άπορο-452819

Στο «σκοτάδι»  ακόμη   χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων στη Μαγνησία. Δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από τις αρχές του χρόνου, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα πληρωθούν. Μείζον το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που προκαλείται για 3.200 και πλέον δικαιούχους.
 
 

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας που προσπαθούν καθημερινά να ενημερωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα γίνονται «μπαλάκι» από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς ωστόσο να διαφωτίζονται από κανέναν. Επιστολή για το θέμα έχει αποστείλει και ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για να λυθεί το θέμα.

 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Μαγνησία η καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων ταλαιπωρεί περισσότερα από 3.200 άτομα.
 
«Δυστυχώς δεν έχουμε καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα και η κατάσταση όλο και δυσκολεύει. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών από τους δικαιούχους που προσέρχονται στην Υπηρεσία για να ενημερωθούν και όμως παρ’ όλες τις προσπάθειές μας δεν έχουμε κανένα νεότερο να τους πούμε» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Βασιλού, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας που από την πρώην ΝΑΜ έχει πλέον μεταφερθεί υπηρεσιακά στο Δήμο Βόλου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
 
Τα προνοιακά επιδόματα ανέρχονται από 300 ευρώ μέχρι και 900 το μήνα ανάλογα με την πάθηση του δικαιούχου και όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι αποτελεί ουσιαστικά το μόνο εισόδημά τους. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που σημειώνονται το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται σε συνδυασμό με την οικονομική ανέχεια που προκαλεί σε αυτούς τους ανθρώπους η έλλειψη πόρων για να επιβιώσουν.
Ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο από τις 27 Ιανουαρίου έχει ζητήσει την προσωπική του παρέμβαση, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η σχετική χρηματοδότηση και να αποφευχθούν οι οδυνηρές επιπτώσεις στους δικαιούχους από την καθυστέρηση πληρωμής τους.
Μέχρι το τέλος του 2010 τα σχετικά ποσά μεταβιβάζονταν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και καταβάλλονταν στους δικαιούχους στο τέλος κάθε διμήνου.
Όσον αφορά στη Μαγνησία, το ποσό αυτό ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια εκατόν πενήντα τρεις χιλιάδες τετρακόσια είκοσι πέντε ευρώ και πενήντα λεπτά (2.153.425,50 €) και αφορά σε τρεις χιλιάδες διακόσιους είκοσι τρεις (3.223) δικαιούχους.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου