Αλλάζει όψη το Κέντρο Κοινότητας Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-12, 18:32:48
Αλλάζει όψη το Κέντρο Κοινότητας Βόλου

Αλλάζει όψη το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου (πρώην Υγειονομικό) επί της οδού 2ας Νοεμβρίου, όπου έχουν βρει στέγη οι κοινωνικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Στο κτίριο που έχει ανακαινιστεί εσωτερικά, θα γίνουν παρεμβάσεις και στην εξωτερική όψη του με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ενώ το κτίριο θα ενοποιηθεί με το κτίριο Σπίρερ ακριβώς στην πίσω πλευρά μέσω μιας αναβαθμισμένης πλατείας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, το πρώην Υγειονομικό θα γίνει όπως το Σπίρερ. Θα γίνουν εργασίες για την αποκάλυψη και ανάδειξη της πέτρας του κτιρίου και αλλαγή στέγης στα πρότυπα της καπναποθήκης που θα το ενοποιήσουν μορφολογικά με το Σπίρερ. Τα δύο κτίρια θα ενώνει πλατεία. Ηδη στο πίσω μέρος του Υγειονομικού υπάρχει διαμορφωμένη πλατεία που όμως λειτουργεί σαν χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Με την ανάπλαση του χώρου θα απαγορεύονται είσοδος, στάση και στάθμευση των οχημάτων. Θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα μπουν παγκάκια και θα γίνουν φυτεύσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου των δύο κτιρίων.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο.

Τέσσερις εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για να αναλάβουν το έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΥΠΕΡΔΟΜΗ Ε.Ε. με μέση έκπτωση 46,94% και ως εκ τούτου η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στις 212.225,38 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μετά το νέο έτος και εφόσον υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία ΒΗΜΚΑ ΕΠΕ που θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στο Λύκειο Αγριάς προϋπολογισμού 52.080 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=