ΤΟΠΙΚΑ

Νέα χιονόπτωση αναμένεται στο Πήλιο

νέα-χιονόπτωση-αναμένεται-στο-πήλιο-691009

Παραμένουν το χειμωνιάτικο σκηνικό και το τσουχτερό κρύο στη Μαγνησία, με νέο κύμα χιονόπτωσης να αναμένεται αύριο στην κορυφή του Πηλίου και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.

Το βόρειο ρεύμα που επηρεάζει την περιοχή προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη αναμένονται αραιές συννεφιές με «διαλείμματα» ηλιοφάνειας, χωρίς βροχές ή χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Τακούδη, αστάθεια ως προς τις καιρικές συνθήκες αναμένεται αύριο Πέμπτη, οπότε θα σημειωθούν βροχές κατά διαστήματα, όχι έντονες, και ενδεχόμενη ασθενής χιονόπτωση στα Χάνια και ίσως στην Οθρυ.

Μεθαύριο Παρασκευή, αντίστοιχα, θα σημειωθεί σχετική βελτίωση, οι άνεμοι θα στραφούν προς στιγμή σε ανατολικούς – νοτιοανατολικούς και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς μέσα στην πόλη του Βόλου.

Σταδιακά, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, αλλά από το βράδυ της Κυριακής αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 11 βαθμών Κελσίου, χωρίς, ωστόσο, να αναμένονται σημαντικές αλλαγές, αλλά ούτε έντονα φαινόμενα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου