ΤΟΠΙΚΑ

Να παραμείνει ο επικουρικός γιατρός ζητούν οι καρκινοπαθείς

να-παραμείνει-ο-επικουρικός-γιατρός-ζ-691123

Θορυβημένη η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ – Αιχμές κατά του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών από τον Γ. Ρήγα

Θορυβημένη η διοίκηση του Αχιλλοπουλείου μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι καρκινοπαθείς προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 17 Δεκεμβρίου στην είσοδο του Νοσοκομείου, για να πιέσουν ώστε ο επικουρικός γιατρός να παραμείνει στη θέση του και να μην προκληθούν δυσλειτουργίες στις θεραπείες των ασθενών.

Το ηχηρό «καμπανάκι» που χτύπησε ο μοναδικός μόνιμος ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργος Ρήγας μόλις προχθές, καθώς στις 31 Ιανουαρίου 2019 λήγει η σύμβαση του επικουρικού γιατρού στη Μονάδα Χημειοθεραπείας και οι διαδικασίες της πρόσληψης ενός ακόμη μόνιμου γιατρού έχουν καθυστερήσει σημαντικά, χθες σήμανε κυριολεκτικά συναγερμό.

Μέσα στις επόμενες μέρες και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου που ο επικουρικός γιατρός μπορεί να κάνει χρήση της αδείας του πριν αποχωρήσει από τη θέση του, η διοίκηση καλείται να δώσει λύση ώστε να μην προκληθούν δυσλειτουργίες στις θεραπείες των ασθενών.

Προφορικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου, η οποία χθες συναντήθηκε με τον διοικητή του ΓΝΒ και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Π. Μαλινδρέτο, ο κ. Δραμητινός τη διαβεβαίωσε πως «ακόμη και να αποχωρήσει ο επικουρικός γιατρός, δεν πρόκειται να προκύψουν κενά και προβλήματα στις θεραπείες των ασθενών» και δεσμεύτηκε πως «η διοίκηση κινείται στην κατεύθυνση να βρεθεί το συντομότερο δυνατό καλύτερη δυνατή λύση», σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η κ. Ιωάννου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών δεν γνώριζε για την κινητοποίηση των καρκινοπαθών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της ενημερώθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Πρόκειται για πρωτοβουλία καρκινοπαθών για την οποία ως διοικητικό συμβούλιο δεν είχαμε καμία προηγούμενη ενημέρωση. Δεν είμαι εξουσιοδοτημένη να ανακοινώσω αν θα συμμετέχουμε ή όχι, πριν συζητήσω με τα υπόλοιπα μέλη», συμπλήρωσε η ίδια, εκφράζοντας ωστόσο «συμπαράσταση στην αγωνία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και διεκδικούν την ενίσχυση της Μονάδας Χημειοθεραπείας με επιπλέον γιατρούς, καθώς το συγκεκριμένο αίτημα είναι κοινό», όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου.

Δυσαρέσκεια για ΕΙΝΚΥΜ

Χθες πάντως ο κ. Ρήγας, με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του απέναντι στον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Παύλο Μαλινδρέτο, λέγοντας ότι δεν έχει προβεί σε καμιά συγκεκριμένη ενέργεια αντιμετώπισης του προβλήματος και ότι κατά τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ για όλα «φταίει το σύστημα».

«Η απάντησή μου στον κ. Μαλινδρέτο και σε όσους υποστηρίζουν το ίδιο είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν το σύστημα και όχι το σύστημα τους ανθρώπους» ανέφερε ο κ. Ρήγας στην ΕΡΑ Βόλου και προκάλεσε τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών να τον ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Συνεχίζοντας δε, επισήμανε: «Μακάρι να διαψευστώ, αλλά αν ο κ. Μιχαηλίδης κάνει χρήση του δικαιώματός του για κανονική άδεια, από τις 21/12 και μετά μπορεί να μείνω μόνος. Γνωρίζοντας βέβαια το ήθος και το ποιόν του ανθρώπου είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνει. Αυτή είναι η κατάσταση, χωρίς ωραιοποιήσεις», ήταν η κατάληξη των δηλώσεών του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου