ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός Βολιώτης έμπορος Φίλιππος Σμπόρος

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-γνωστός-βολιώτης-έμπ-691480

Επιτυχημένος έμπορος και μακροβιότερος πρόεδρος της Φιλοτελικής Ενωσης Βόλου

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου του Φίλιππου Σμπόρου, ο οποίος ήταν επιτυχημένος έμπορος και επί σειρά ετών πρόεδρος και ιδρυτικό στέλεχος της Φιλοτελικής Ενωσης Βόλου.

Ο Φίλιππος Σμπόρος, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, γράφοντας τη δική του εμπορική και φιλοτελική ιστορία.

Είχε λάβει μέρος στην Εθνική Αντίσταση και είχε εξοριστεί, ανοίγοντας στη συνέχεια ως λογιστής τον κύκλο της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ενώ ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε επίσης πρόεδρος του συλλόγου των λογιστών.

Διακρινόταν πάντα για την εργατικότητά του και την αγάπη του για τον φιλοτελισμό, ενώ δραστηριοποιήθηκε επί πολλά χρόνια ως έμπορος, διατηρώντας κατάστημα με σιδηρικά και είδη υγιεινής στην περιοχή των Παλαιών, μαζί με τον αδελφό του Απόστολο.

Παράλληλα, ανέπτυξε μεγάλη φιλοτελική δράση, ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της Φιλοτελικής Ενωσης Βόλου και ο μακροβιότερος πρόεδρος. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Βόλου.

Ανθρωπος του πνεύματος και των γραμμάτων, διέθετε τεράστια βιβλιοθήκη, ενώ έλαβε μέρος σε δεκάδες φιλοτελικές εκθέσεις, λαμβάνοντας πανελλαδικά και διεθνή βραβεία.

Δημιούργησε μια δεμένη οικογένεια με τη σύζυγό του Ηλέκτρα και απέκτησε δύο κόρες, τη Ζωή και την Κατερίνα, παντρεμένες αμφότερες, και έξι εγγόνια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιλοτελική Ενωση Βόλου, αποχαιρετά «τον μακροβιότερο πρόεδρο, έναν συνάδελφο φιλοτελιστή, έναν φίλο και συνεργάτη, τον άνθρωπο με την ευαίσθητη προσωπικότητα και την εξαίρετη γνώση, τον ακούραστο εργάτη της διάδοσης του φιλοτελισμού για πολλά – πολλά χρόνια στην πόλη μας».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. στον ναό Αναλήψεως, όπου θα του απευθύνουν το τελευταίο αντίο οι δικοί του άνθρωποι και όσοι τον γνώριζαν.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου