ΤΟΠΙΚΑ

Οι Βολιώτες στο πλευρό του Αγγελου –Χρήστου

οι-βολιώτες-στο-πλευρό-του-αγγελου-χ-692125

Μεγάλη ανταπόκριση στην έκκληση της οικογένειας για οικονομική ενίσχυση

Συνοδοιπόροι στον αγώνα που δίνει ο μικρούλης Αγγελος – Χρήστος ενάντια στην ασθένειά του, κερδίζοντας με καθημερινές μάχες το δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή, έχουν γίνει οι Βολιώτες. Το κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του τρίχρονου αγοριού μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των Βολιωτών, που από την πρώτη ημέρα έσπευσαν να βοηθήσουν καταθέτοντας τον… οβολό τους σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν οι εξετάσεις σε εργαστηριακό κέντρο και έως το τέλος του μήνα να μπορέσει να υποβληθεί στις υπόλοιπες εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας της υγείας του.

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο μικρός Βολιώτης δοκιμάζεται από την ηλικία των οκτώ μόλις μηνών. Διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και έδωσε αγώνα για να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Επρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Μέσα στην ατυχία του ο μικρός Αγγελος – Χρήστος ήταν τυχερός. Συμβατή δότρια ήταν η πιο μικρή αδερφή του.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της θεράπουσας ιατρού της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του «Αγία Σοφία», «ο ανοσοφαινότυπος ήταν συμβατός με ΟΜΛ-Μ5 κατά FAB, ο καρυότυπος ήταν 47,ΧΥ, +8(20) και ο μοριακός έλεγχος ανέδειξε την παρουσία μετάλλαξης του γονιδίου MLL. Οι όρχεις παρουσίαζαν διήθηση από τη νόσο και ο ασθενής υποβλήθηκε σε ορχεκτομή στις 21 Απριλίου 2017. Ελαβε θεραπεία βάσει του πρωτοκόλλου ΑΜL- BFM 2012 και λόγω του υψηλού κινδύνου, υποβλήθηκε σε αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών από την απόλυτα HLA ιστοσυμβατή αδερφή του τον Ιούνιο 2017. Εκτοτε είναι ελεύθερος νόσου με πλήρη χίμαιρα δότη, με φυσιολογικό καρυότυπο και δεν ανιχνεύεται η αναδιάταξη του MLL».

Το παιδί παρέμεινε σε νοσηλεία στο «Αγία Σοφία» έως και τις 14 Ιουνίου 2017. Ωστόσο απαιτείται παρακολούθηση σε βάθος πενταετίας.

«Το παιδί βρίσκεται τώρα σε ύφεση και παρακολουθείται στο εξωτερικό ιατρείο της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις και κλινική εξέταση», βεβαιώνει σε έγγραφό του το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το πρόβλημα ωστόσο για τον μικρούλη που σήμερα είναι 3 ετών περίπου και τους άνεργους γονείς του είναι η κάλυψη του κόστους των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων που γίνονται σε εξωτερικά εργαστήρια κι όχι μέσα στο Νοσοκομείο.

Για τον Αγγελο – Χρήστο έχει βγει προνοιακό επίδομα ύψους 300 ευρώ το δίμηνο, το οποίο όμως δεν φθάνει για να καλύπτεται το κόστος των εξετάσεων (μυελογραφήματα). Ηδη υπάρχει προηγούμενο χρέος 950 ευρώ από τα 1.800 που χρωστούσαν έως τον περασμένο Μάιο και αν δεν αποπληρωθεί, ο μικρούλης δεν μπορεί να προχωρήσει στις επόμενες εξετάσεις που είναι ένα μυελογράφημα και ορμονικές εξετάσεις.

Οι γονείς ζητούν οικονομική βοήθεια από όποιον και με ό,τι ποσό μπορεί, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την παραλαβή των εξετάσεων, αλλά και για να μπορέσει η οικογένεια να μεταβεί στην Αθήνα. Ηδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη από Βολιώτες που μόλις ενημερώθηκαν για την περιπέτεια του μικρού αγοριού σπεύδουν να βοηθήσουν.

Οποιος μπορεί να βοηθήσει μπορεί να το κάνει μέσω τραπεζικού λογαριασμού (Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2001710130006013140460636 που είναι στο όνομα του παιδιού με τα αρχικά Α.Δ.Α.Χ.).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου