ΤΟΠΙΚΑ

Οι καρκινοπαθείς βγαίνουν στους δρόμους

οι-καρκινοπαθείς-βγαίνουν-στους-δρόμ-692195

«Αφήνουν το Νοσοκομείο χωρίς δεύτερο μόνιμο ογκολόγο» επισημαίνουν σε ανακοίνωση – «Ο καρκίνος δεν περιμένει – Τελειώστε τις διαδικασίες» κάνει έκκληση ο Γ. Ρήγας

Αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά με το «τέρας» της υποστελέχωσης της Μονάδας Χημειοθεραπειών του Νοσοκομείου Βόλου έρχονται οι καρκινοπαθείς του Νομού Μαγνησίας. Εκτός από τον προσωπικό «Γολγοθά» που βιώνουν, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν προ των πυλών μίας ακόμη δοκιμασίας, που ενδεχομένως να προκαλέσει δυσλειτουργίες στην έγκαιρη έναρξη και συνέχιση της θεραπείας τους, αν δεν βρεθεί εγκαίρως λύση και η Μονάδα παραμείνει με έναν μόνο γιατρό για να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά. Ο δεύτερος ογκολόγος – γιατρός που είναι επικουρικός, εφόσον δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες από το υπηρεσιακό συμβούλιο για τη μόνιμη πρόσληψή του, θα αποχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα καθώς λήγει η σύμβασή του.

Υπό το πρίσμα τυχόν επικείμενων δυσμενών εξελίξεων, καρκινοπαθείς που ακολουθούν θεραπεία στο Νοσοκομείο Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Αχιλλοπουλείου. Επιδίωξή τους να «ξυπνήσουν» τα αντανακλαστικά των υπευθύνων, ώστε να μην αποχωρήσει ο επικουρικός γιατρός και προκύψουν δυσλειτουργίες στη Μονάδα.

Οι διάδρομοι του Νοσοκομείου Βόλου τις τελευταίες μέρες έχουν γεμίσει από ανακοινώσεις – καλέσματά τους, με τα οποία ουσιαστικά επιχειρούν να αφυπνίσουν όλη την τοπική κοινωνία, ώστε να προσληφθεί άμεσα δεύτερος μόνιμος ογκολόγος στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Με τους καρκινοπαθείς ενώνει τη δική του φωνή και ο μόνιμος ογκολόγος του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργος Ρήγας, ο οποίος σε νέα προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, με λόγο αιχμηρό και κοφτερό θέτει όλους προ των ευθυνών τους, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, πως «ο καρκίνος δεν περιμένει τις αγκυλώσεις και την ολιγωρία ορισμένων».

«Καμπανάκι» αφύπνισης

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Ρήγας, μόνιμος ογκολόγος στη Μονάδα του Νοσοκομείου, αναφέρει: Επειδή ήδη έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες (20/10/2018) από την προηγούμενη ανάρτηση μου στο Facebook για το θέμα της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του Δεύτερου Παθολόγου-Ογκολόγου στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, κρίνω απαραίτητο και επιβεβλημένο να ενημερώσω και πάλι «οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο» για το συγκεκριμένο θέμα, που σίγουρα δεν αφορά μόνο τους ασθενείς της Μονάδας αλλά τους πολίτες όλου του Νομού Μαγνησίας.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, αναρτήθηκαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο Διαδίκτυο τα πρώτα αποτελέσματα αξιολόγησης των πέντε συνολικά υποψηφίων συναδέλφων που την διεκδικούν. Αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα, όμως ακόμα υπολείπονται πολλά.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όπου ο κρατικός Μηχανισμός είναι εξαιρετικά δυσκίνητος, η παραπάνω εξέλιξη θα ήταν, μάλλον, αναμενόμενη. Αυτό όμως που μεγιστοποιεί τις εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες της, με απρόβλεπτο αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας είναι το παρακάτω πολύ απλό, για το οποίο είχα κρούσει των κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό, χωρίς όμως αποτέλεσμα: ο Επικουρικός Γιατρός Μιχαηλίδης Πρόδρομος (που αποτελεί έναν από τους πέντε υποψήφιους για τη μόνιμη θέση),κατά πάσα πιθανότητα σε δυο εβδομάδες θα αποτελεί παρελθόν από τη μονάδα. Αυτό δυστυχώς θα συμβεί στην περίπτωση που θα κάνει χρήση του απόλυτα νόμιμου δικαιώματος του να πάρει την κανονική του άδεια. Αυτό σημαίνει πως από τις 21/12/2018,στη Μονάδα θα υπηρετεί ΜΟΝΟ ένας Γιατρός! Η σύμβαση του κυρίου Μιχαηλίδη λήγει στις 31/01/2019 και προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προβλέπεται κάποια παράταση της Θητείας του! Μέχρι τις 21/12/2018 βέβαια το να έχει διοριστεί ο μόνιμος γιατρός αποτελεί ουτοπία. Έτσι λοιπόν υφίσταται ο κίνδυνος της επανάληψης του τουλάχιστον λυπηρού, για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερους όρους, του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, να κληθώ για πολλοστή φορά να σηκώσω όλο αυτό το δυσβάσταχτο φορτίο μόνος μου.

Για πολλοστή φορά απευθύνω ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους τους αρμόδιους φορείς: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ! Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ,ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ!

Από την προηγούμενη δημοσίευση μου και εγώ και ο κύριος Μιχαηλίδης γίναμε πολλές φορές αποδέκτες πολλών προφορικών υποσχέσεων από υπεύθυνους, καθώς και χτυπημάτων συμπάθειας στην πλάτη. Καιρός είναι λοιπόν, οι υποσχέσεις αυτές, να γίνουνε επιτέλους πράξη! Ελπίζω να διαψευστώ , όμως οι εξελίξεις δεν με κάνουν να αισθάνομαι και πολύ αισιόδοξος! ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

Μετά τιμής,

ΥΓ. Ελπίζω αυτή τη φορά να έχω συμπαραστάτες μου στην προσπάθεια μου για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους Καρκινοπαθείς του Νόμου Μαγνησίας και των Εκλεγμένων Εκπροσώπων! Την προηγούμενη φορά, δυστυχώς, η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ τους ΕΝΟΧΛΗΣΕ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ! Το “Νοσοκομείο της επόμενης 20ετιας” που ευαγγελίζονται, απαιτεί Αγώνα και Συμπαράταξη. Όχι επιλεκτική υποστήριξη».

Ανακοίνωση – έκκληση των καρκινοπαθών

Στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σχεδόν σ’ όλους τους διαδρόμους του Νοσοκομείου και υπογράφεται ως «οι καρκινοπαθείς», τονίζεται μεταξύ άλλων:

Κάθε χρόνο τα κρούσματα καρκίνου στο νομό Μαγνησίας αυξάνονται ραγδαία. Εκατοντάδες καρκινοπαθείς εξαναγκάζονται να απευθυνθούν σε νοσοκομεία εκτός νομού με αποτέλεσμα την οικονομική τους εξαθλίωση. Το Γ.Ν. Βόλου τα τελευταία 10 χρονιά και πλέον λειτουργεί τμήμα χημειοθεραπείας με έναν και μοναδικό ογκολόγο. Εδώ και μερικούς μήνες τοποθετήθηκε στο τμήμα κι ένας επικουρικός ογκολόγος Πρόδρομος Μιχαηλίδης. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το τέλος της συμβάσεώς του αφήνοντας την Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή πάλι με έναν γιατρό παρά τα αυξανόμενα κρούσματα. Διαφωνούμε στη μη ύπαρξη δεύτερου γιατρού και ζητούμε την μονιμοποίησή του σαν δεύτερος Παθολόγος- Ογκολόγος. Δεν κατανοούμε γιατί αφήνουν το Γ.Ν. Βόλου χωρίς δεύτερο μόνιμο ογκολόγο απ τη στιγμή που κρίνεται αναγκαίο με βάση τον αριθμό των πασχόντων. Και το σημαντικότερο όλων: Δεν μιλάμε απλώς για έναν εξαίρετο επιστήμονα, αλλά πάνω απ όλα για έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο. Έχουμε ανάγκη από τέτοιους γιατρούς και γι’ αυτό ζητούμε τη στήριξή σας . Ο καρκίνος μας αφορά όλους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου