ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη για νέα μοντέλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην οδήγηση

διάλεξη-για-νέα-μοντέλα-εκπαιδευτικώ-692219

Θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Διάλεξη για την «Ανάπτυξη μοντέλων διείσδυσης εκστρατειών οδικής ασφάλειας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην οδηγική συμπεριφορά» πρόκειται να δώσει αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα Α2 του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ο δρ. Ιωάννης Αδάμος συμβασιούχος διδάσκων στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αδάμο, η κόπωση κατά την οδήγηση αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα πρόκλησης ατυχημάτων, τραυματισμών και θανάτων. Σύμφωνα με διεθνή στατιστικά στοιχεία, οι επαγγελματίες οδηγοί αποτελούν μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη ομάδα χρηστών, με μεγάλη πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα λόγω κόπωσης.

Στο πλαίσιο της διάλεξης θα γίνει εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου, το οποίο διευκολύνει τον σχεδιασμό επεμβάσεων οδικής ασφάλειας, όπως είναι οι εκστρατείες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους την εκτίμηση της διείσδυσής τους στην οδηγική συμπεριφορά και την ανάπτυξη μοντέλων για την πρόβλεψη των προθέσεων και της συμπεριφοράς των οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου