ΤΟΠΙΚΑ

Εστειλε στη φυλακή τον σύντροφό της γιατί τον ζήλευε

εστειλε-στη-φυλακή-τον-σύντροφό-της-γι-692854

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου απάλλαξε 28χρονο από την κατηγορία του βιασμού και από την αντίστοιχη της ληστείας

Κατήγγειλε ψευδώς τον σύντροφό της ότι τη βίασε κατ’ εξακολούθηση και τη λήστεψε κατ’ εξακολούθηση και τον έκλεισε στη φυλακή ενώ ήταν αθώος.

Μία απίστευτη υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθόταν ένας 28χρονος Ρουμάνος για υποτιθέμενη υπόθεση βιασμού και ληστείας που σημειώθηκε στη Λάρισα τον Αύγουστο του 2017.

Ο 28χρονος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Οι Ρουμανικές Αρχές τον είχαν παραδώσει στην Ελλάδα και στη συνέχεια ο συλληφθείς είχε κριθεί προσωρινά προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όμως δεν είχε διαπράξει το παραμικρό.

Η πρώην σύντροφός του, μία 21χρονη Ρουμάνα που τον είχε καταγγείλει, η οποία σήμερα είναι με άλλο σύντροφο και περιμένει να φέρει στον κόσμο το παιδί τους, αναγκάστηκε χθες να παραδεχτεί στο Δικαστήριο την αλήθεια.

«Του έκανα μήνυση για να τον συνετίσω» είπε χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο εξεταζόμενη ως μάρτυρας. Η 21χρονη ζήλευε επειδή δεν ήθελε ο κατηγορούμενος να έχει σχέση με πρώην σύντροφό του με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί. Έκανε λοιπόν σκηνές ζηλοτυπίας.

«Ποτέ δεν με βίασε, ποτέ δεν με λήστεψε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο και ζήτησε συγγνώμη.

«Ήρθαμε στην Ελλάδα προκειμένου να αναθερμάνουμε τη σχέση μας» είπε από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αφού αναφέρθηκε στα σκηνικά ζηλοτυπίας. «Όμως, αυτή ήθελε να εκδίδεται όπως έκανε και παλαιότερα στη Γερμανία, ενώ εγώ διαφωνούσα. Ήθελα να την πάρω πίσω στη Ρουμανία, αλλά εκείνη δεν ήθελε και επέστρεψα μόνος. Στο ξενοδοχείο μας στη Λάρισα της άφησα το ποσό των 150 ευρώ», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι μετά από την αποχώρησή του εκείνη του έκανε καταγγελία. «Δεν θα έκανα ποτέ ένα τέτοιο πράγμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον απάλλαξε και από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας κατ’ εξακολούθηση.

Κάνοντας την πρόταση αθώωσης ο εισαγγελέας έδρας προέτρεψε την 21χρονη να είναι πιο προσεκτική άλλη φορά τονίζοντας ότι θα μπορούσε να βρεθεί κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Ανακοινώνοντας τέλος την απόφαση αθώωσης του Κακουργιοδικείου η πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε την 21χρονη από τη στιγμή που θα φέρει ένα παιδί στον κόσμο να μην επιζητεί το εύκολο κέρδος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου