ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε το «ράφι της αγάπης» στο Ορφανοτροφείο Βόλου

εγκαινιάστηκε-το-ράφι-της-αγάπης-στ-693574

Εγκαινιάστηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου, η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, με στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των 22 παιδιών τροφίμων

Το ράφι της αγάπης γέμισε βιβλία που προσέφερε το ομώνυμο μη κερδοσκοπικό σωματείο, μετά από ενέργειες του ΔΣ του ιδρύματος και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του Ορφανοτροφείου, μετά από εξάμηνη προσπάθεια και εμπλουτίστηκε με 700 βιβλία, τα οποία προσέφερε το σωματείο «Το ράφι της αγάπης».

Η νέα βιβλιοθήκη – κόσμημα είναι διαρθρωμένη ανάλογα με τις ανάγκες και τις ηλικίες των παιδιών του Ορφανοτροφείου, με παιδικά, εφηβικά βιβλία, καθώς επίσης και βοηθήματα για το σχολείο και είναι πολύ σημαντική για το ίδρυμα, τα παιδιά και τη δράση που αναπτύσσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου Κ. Θεοδώρου, η συγκεκριμένη δράση διατηρεί ανοιχτή την πόρτα του ιδρύματος για την τοπική κοινωνία, εκφράζει την αγάπη μας προς τα παιδιά, τη διαρκή μας φροντίδα για μάθηση, για γνώση, για παιδεία, προκειμένου να έχουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

«Εγκαινιάσαμε στο Ορφανοτροφείο Βόλου το «Ράφι της Αγάπης» με 700 ήδη βιβλία. Συγχαρητήρια γι’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η σημερινή διοίκηση του Ορφανοτροφείου, που μεγάλο αγώνα έφεραν το Ιδρυμα σε μια καλή κατάσταση και που συγκεντρώνει την αναγνώριση της κοινωνίας», είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ο οποίος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη η πρόεδρος του σωματείου «Το ράφι της αγάπης» Εύα Παυλίδου, ο πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνος Θεοδώρου και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλεοπάτρα Γεωργακλή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου