ΤΟΠΙΚΑ

Δεν μειώνονται τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

δεν-μειώνονται-τα-δημοτικά-τέλη-στον-δ-693702

Σταθερά θα παραμείνουν και το 2019 τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς οι εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν τα δίκτυα από τη θεομηνία του περασμένου χειμώνα δεν αφήνει οικονομικά περιθώρια στα δημοτικά ταμεία για μειώσεις.

Το θέμα των δημοτικών τελών πρόκειται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει μεθαύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και αφού προηγουμένως εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η εισήγηση του δημάρχου να παραμείνουν ίδιες οι χρεώσεις και το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτη, ο Δήμος βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής «οι ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστησαν τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, η εσωτερική και αγροτική οδοποιία και οι καταστροφές στην ιδιωτική περιουσία των δημοτών, σε συνάρτηση και με τη γενικότερη οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, καθιστά αναγκαίο να διατηρήσουμε ως έχουν όλες τις επιβαλλόμενες χρεώσεις των δημοτικών τελών και να μην αναπροσαρμοστούν».

Οπως πρόσθεσε, οι ζημιές που προκλήθηκαν επιβαρύνουν τον Δήμο με επιπλέον κόστη τόσο για την προμήθεια υλικών, όσο και της ανάθεσης εκτέλεσης εργασιών, πράγμα που καθιστά μη προσδόκιμη τη μείωση των τελών, παρά τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που έλαβε η περιοχή λόγω θεομηνιών για την επιδιόρθωση των καταστροφών.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γεωργία Χριστοδούλου πρότεινε την εξομοίωση των δημοτικών τελών στις Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου «καθώς παρατηρούνται μη ορθολογικές χρεώσεις». Η ίδια υπογράμμισε ότι «στον ένατο χρόνο πλέον της ύπαρξης του ενιαίου Δήμου έπρεπε όλοι οι δημότες να χρεώνονται και να καταβάλλουν ίσα δημοτικά τέλη για ίδια παρεχόμενη υπηρεσία και στα εννέα χωριά, αλλιώς καταπατάται η αρχή της ισότητας και δημιουργείται ανισότητα».

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος υποστήριξε ότι για τα τέλη ύδρευσης και άρδευσης εφαρμόζεται η βέλτιστη τιμολογιακή χρέωση, ενώ οι αποκλίσεις στους ετήσιους λογαριασμούς ανά νοικοκυριό είναι μηδαμινές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου