ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλό χτύπημα «τρομοκράτη»…

τριπλό-χτύπημα-τρομοκράτη-453094

Μανιακός φαρσέρ τάραξε χθες τη λειτουργία τριών δημοσίων υπηρεσιών στο Βόλο. Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας με την απειλή ότι το ΙΚΑ Βόλου και η Εφορία «θα γίνουν χαρτοπόλεμος» σταμάτησε τη λειτουργία των δύο υπηρεσιών στις 12:55 μετά το μεσημέρι. Μιάμιση ώρα αργότερα δύναμη της αστυνομίας και αστυνομικός σκύλος κινητοποιούνταν, μετά από προειδοποίηση για έκρηξη βόμβας σε άλλη μία υπηρεσία, τη ΔΕΗ.

Ξαφνική διακοπή των συναλλαγών, εκκένωση δημοσίων υπηρεσιών, ουρές πολιτών και αναμονή συναλλασσομένων και εργαζομένων στο δρόμο, μέχρι οι αστυνομικοί σκύλοι να «χτενίσουν» όλους τους χώρους των κτηρίων, ήταν το σκηνικό ταυτόχρονα στο ΙΚΑ την Εφορία και μετέπειτα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Στο… κλίμα των ημερών ο «τρομοκράτης». Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έγινε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Το άγνωστο άτομο στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής απείλησε: «Το ΙΚΑ Βόλου και η Εφορία θα γίνουν χαρτοπόλεμος…».

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές υπηρεσίες. Δύο κλιμάκια αστυνομικών και αξιωματικών αναχώρησαν για τα κτίρια των υπηρεσιών. Με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων όλοι οι χώροι, οι οποίοι άδειασαν από υπαλλήλους και συναλλασσόμενους πολίτες, ερευνήθηκαν εξονυχιστικά. Σήμανε λήξη συναγερμού, όταν αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος και επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Στη διάρκεια των ερευνών οι πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν με υπομονή μέχρις ότου επιστρέψουν στο εσωτερικό των υπηρεσιών και φτάσουν στα γκισέ για την εξυπηρέτησή τους. Ακολούθησε χάος για να βρουν και πάλι τη σειρά που είχαν χάσει, εγκαταλείποντας άρον-άρον τις υπηρεσίες.

Για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο ΙΚΑ Βόλου προειδοποιητικό τηλεφώνημα, εκτός από το «100» έλαβε ο προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων. Ο άγνωστος τον ενημέρωσε ότι η έκρηξη ήταν ζήτημα 20 λεπτών, προκαλώντας τον πανικό.

Ο φαρσέρ, όμως, ξαναχτύπησε, λίγο αργότερα. Σειρά για εκκένωση και έλεγχο είχε η ΔΕΗ Βόλου. Το απειλητικό τηλεφώνημα δέχθηκε στις 2:40 ο διευθυντής της Επιχείρησης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου