Συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή ο μικρός Αγγελος -Χρήστος

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-08, 19:00:13
Συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή ο μικρός Αγγελος -Χρήστος

Διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση, αλλά χρειάζεται συνεχή ιατρική παρακολούθηση 

Μαχητής της ζωής ο μικρούλης Αγγελος - Χρήστος συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του ενάντια στην ασθένειά του και να κερδίζει με καθημερινές μάχες το δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή.

Ο μικρός Βολιώτης δοκιμάζεται από την ηλικία των οκτώ μόλις μηνών. Διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και έδωσε αγώνα για να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Επρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Μέσα στην ατυχία του ο μικρός Αγγελος - Χρήστος ήταν τυχερός. Συμβατή δότρια ήταν η πιο μικρή αδερφή του.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της θεράπουσας ιατρού της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του «Αγία Σοφία», «ο ανοσοφαινότυπος ήταν συμβατός με ΟΜΛ-Μ5 κατά FAB, ο καρυότυπος ήταν 47,ΧΥ, +8(20) και ο μοριακός έλεγχος ανέδειξε την παρουσία μετάλλαξης του γονιδίου MLL. Οι όρχεις παρουσίαζαν διήθηση από τη νόσο και ο ασθενής υποβλήθηκε σε ορχεκτομή στις 21 Απριλίου 2017. Ελαβε θεραπεία βάσει του πρωτοκόλλου ΑΜL- BFM 2012 και λόγω του υψηλού κινδύνου υποβλήθηκε σε αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών από την απόλυτα HLA ιστοσυμβατή αδερφή του τον Ιούνιο 2017. Εκτοτε είναι ελεύθερος νόσου με πλήρη χίμαιρα δότη, με φυσιολογικό καρυότυπο και δεν ανιχνεύεται η αναδιάταξη του MLL».

Το παιδί παρέμεινε σε νοσηλεία στο «Αγία Σοφία» έως και τις 14 Ιουνίου 2017. Ωστόσο απαιτείται παρακολούθηση σε βάθος πενταετίας.

«Το παιδί βρίσκεται τώρα σε ύφεση και παρακολουθείται στο εξωτερικό ιατρείο της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις και κλινική εξέταση», βεβαιώνει σε έγγραφό του το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το πρόβλημα ωστόσο για τον μικρούλη που σήμερα είναι 3 ετών περίπου και τους άνεργους γονείς του είναι η κάλυψη του κόστους των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων που γίνονται σε εξωτερικά εργαστήρια κι όχι μέσα στο Νοσοκομείο.

Για τον Αγγελο - Χρήστο έχει βγει προνοιακό επίδομα ύψους 300 ευρώ το δίμηνο, το οποίο όμως δεν φθάνει για να καλύπτεται το κόστος των εξετάσεων (μυελογραφήματα). Ηδη υπάρχει προηγούμενο χρέος 950 ευρώ από τα 1.800 που χρωστούσαν έως τον περασμένο Μάιο και όπως αναφέρει η μητέρα του μικρού Βολιώτη, Κωνσταντίνα «δεν μας αναλαμβάνουν αν δεν αποπληρώσουμε τις παλιές εξετάσεις». Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσίευση της έκκλησης της οικογένειας τον περασμένο Μάιο είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό που διατέθηκε για την αποπληρωμή των εξετάσεων, εξακολουθεί όμως να υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα 950 ευρώ.

«Μέσα στον μήνα θα πρέπει να κάνουμε και μυελογράφημα και ορμονικές εξετάσεις μετά την αφαίρεση των όρχεων. Οι εξετάσεις γίνονται για την παρακολούθηση της πορείας της υγείας του παιδιού», εξηγεί η μητέρα, απευθύνοντας έκκληση για οικονομική βοήθεια σε όποιον μπορεί να διαθέσει ακόμη κι ένα ευρώ.

Οι γονείς ζητούν οικονομική βοήθεια από όποιον και με ό,τι ποσό μπορεί, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την παραλαβή των εξετάσεων, αλλά και για να μπορέσει η οικογένεια να μεταβεί στην Αθήνα.

Οποιος μπορεί να βοηθήσει μπορεί να το κάνει μέσω τραπεζικού λογαριασμού (IBAN GR2001710130006013140460636 που είναι στο όνομα του παιδιού με τα αρχικά Α.Δ.Α.Χ.).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=