ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκε κονδύλι 23.000€ για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

εγκρίθηκε-κονδύλι-23-000e-για-το-δικαστικό-μ-694598

Κονδύλι ύψους 23.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιδιόρθωση των φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου προκειμένου αυτό να μην είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων πριν από είκοσι μέρες κοινοποιήθηκε το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης προς το Οικονομικό Τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δέσμευση της πίστωσης.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αναμένουν τη διάθεση της πίστωσης προκειμένου να συναφθεί προγραμματική σύμβαση και να πραγματοποιηθεί η δημοπρασία.

Η τεχνική έκθεση της αυτοψίας των μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προέβλεπε την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης σε τρία υποστυλώματα του Δικαστικού Μεγάρου τα οποία έχουν υποστεί ρηγματώσεις, καθώς και εργασίες καθαίρεσης επιχρισμάτων, σκυροδεμάτων, πλακιδίων και αποκατάστασης των καθαιρέσεων.

Συγκεκριμένα, εργασίες πρέβλεπε να γίνουν στο ισόγειο και στον όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

Ειδικότερα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είχαν εκτιμήσει ότι απαιτείται να γίνει επιδιόρθωση των βλαβών σε δύο υποστυλώματα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και στο διάδρομο προς την Εισαγγελία. Επιπλέον, κατέγραφαν την αναγκαιότητα για εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και σε τοιχίο στον διάδρομο προς την Εισαγγελία.

Όσον αφορά στο υποστύλωμα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου η τεχνική έκθεση επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθαίρεση με κάθε τρόπο και μέσο των επιχρισμάτων του υποστυλώματος με ιδιαίτερη προσοχή, σε ύψος και πλάτος το οποίο θα υποδειχτεί από την επίβλεψη. Επίσης, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει μεταφορά των καλωδίων, εφόσον απαιτηθεί και επανατοποθέτησή τους σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης, όπως επίσης προστασία όλων των παρακείμενων κατασκευών από βλάβη ή φθορά.

Ανάλογες εργασίες προβλέπονται και για τα άλλα δύο υποστυλώματα. Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου ζητούσε με έκθεση αυτοψίας εργασίες αποκατάστασης των φθορών στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου εντός τριών μηνών. Τώρα το διάστημα αυτό έχει παραταθεί και είναι συνολικά δώδεκα μήνες.

Γενικός εξωραϊσμός

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει σύμφωνα με πληροφορίες και τη σύνταξη μελέτης για «Ανακαίνιση – γενική αποκατάσταση του δικαστικού μεγάρου Βόλου».

Εντούτοις λόγω του ότι οι Τεχνικές του Υπηρεσίες του υπουργείου είναι υποστελεχωμένες παρενέβη προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να αναλάβει εκείνη τη σύνταξη της μελέτης με την Τεχνική της Υπηρεσία όμως να αδυνατεί λόγω ακριβώς των προβλημάτων υποστελέχωσης.

Η ενημέρωση που υπάρχει τώρα είναι ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναθέσει στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων την εκπόνηση της επίμαχης μελέτης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου