ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προβολή αρχαίων μνημείων της Μαγνησίας στη Γερμανία

προβολή-αρχαίων-μνημείων-της-μαγνησί-694609

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στην έκθεση «Μυκήνες» στο ανάκτορο της Καρλσρούης

Αρχαιολογικά ευρήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού που βρέθηκαν στον Βόλο και τη γύρω περιοχή ταξίδεψαν στη Γερμανία και κοσμούν την έκθεση «Μυκήνες» που στεγάζεται στους χώρους των ανακτόρων της Καρλσρούης.

Το Κρατικό Μουσείο της Βάδης και το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσαν από κοινού μια εξαίρετη έκθεση για τον μυκηναϊκό πολιτισμό, με 400 ευρήματα ανασκαφών που βρίσκονται σε Μουσεία της Ελλάδος.

Στη έκθεση μετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με 22 εκθέματα. Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, αρχαιολόγος κ. Ανθή Μπάτζιου επιμελήθηκε της όλης προετοιμασίας αποστολής των εκθεμάτων και παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο Κρατικό Μουσείο Βάδης εργάζεται, ως διευθύντρια του αρχαιολογικού τμήματος του Μουσείου, η Ελληνίδα κ. Κατερίνα Χορστ. Η κ. Χορστ εργάστηκε επί τριετία, νυχθημερόν, με ιδιαίτερο ζήλο, ελληνικό μεράκι και γερμανική ακρίβεια και τάξη για την προετοιμασία και διοργάνωση της έκθεσης στην Καρλσρούη.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό ευαγγελικό ναό της πόλης, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία της εκκλησίας με το Μουσείο.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης η γενική πρόξενος στη Στουτγάρδη κ. Ελένη Λιανίδου και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Βολιώτης πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, αρχιερατικός επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία και ο εφημέριος της ενορίας της Καρλσρούης, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαρινόπουλος.

Η αρχαιολόγος κ. Ανθή Μπάτζιου ξενάγησε τον Βολιώτη πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και άλλους επισήμους στην έκθεση, με ιδιαίτερη αναφορά στα εκθέματα που έχουν σχέση με τον Βόλο.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, Ελληνες και Γερμανούς, της εξαίσιας έκθεσης «Μυκήνες» και στη πολύ επιτυχημένη προβολή του ελληνικού πολιτισμού στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα. Ιδιαίτερα αποτελεί καύχημα και τιμή για μας που ζούμε στη Γερμανία, το γεγονός ότι η Ελληνίδα κ. Κατερίνα Horst πέτυχε σε άριστο βαθμό την επιστημονική της καταξίωση και αναγνώριση στη γερμανική κοινωνία και το πολυποίκιλο ταλέντο της αξιοποιείται σε διευθυντικό πόστο στο Κρατικό Μουσείο της Βάδης» υπογραμμίζει ο π. Απόστολος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου