ΤΟΠΙΚΑ

Μία μέρα «διαφορετική» για τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου

μία-μέρα-διαφορετική-για-τους-μαθητ-695968

Πήραν κι έδωσαν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικών δεξιοτήτων

Προχθές Τετάρτη ήταν για τους μαθητές-τριες του 7ου Γυμνασίου Βόλου μία μέρα «διαφορετική». Πήραν κι έδωσαν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικών δεξιοτήτων, ανέπτυξαν προβληματισμούς, αναζήτησαν και βρήκαν απαντήσεις σε ερωτήματα, ανέπτυξαν στρατηγικές συνύπαρξης. Κι όλα αυτά μαζί με άτομα που βιώνουν την αναπηρία στην καθημερινότητά τους.

Το πρώτο δίωρο της σχολικής ημέρας οι μαθητές-τριες παρακολούθησαν στα τμήματά τους μία κινηματογραφική ταινία, η οποία άγγιξε τις «ευαίσθητες χορδές» της ψυχής τους.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες των 20 ατόμων κι εκεί:

  • γνώρισαν τον κώδικα γραφής και ανάγνωσης Braille
  • επικοινώνησαν με τη νοηματική γλώσσα
  • έμαθαν ότι μπορούν να χορεύουν, ακόμη κι όταν τα πόδια δεν συμμαχούν
  • γνώρισαν τον κόσμο των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου μέσα από την κοινωνική λειτουργό κ. Α. Χανδέλη και μέσω σύνδεσης με SKYPE επικοινώνησαν μαζί τους
  • από τους Μάγνητες Τυφλούς οδηγήθηκαν από τον κ. Λ. Παρασκευά και την κ. Σ. Χαρμονικολάου σε μια καθημερινότητα «με άλλα μάτια»
  • «συνάντησαν» τη σπουδαία προσπάθεια των παιδιών και των ανθρώπων του Συλλόγου «Ελπίδα» και τις δραστηριότητες του ξενώνα τους
  • Με την παραολυμπιονίκη της σκοποβολής κ. Δώρα Μούτσιου και τον παραολυμπιονίκη της ξιφασκίας Γιώργο Αλεξάκη «προπονήθηκαν» για τον αγώνα της ζωής με αξίες κι ήθος
  • Δημιούργησαν αφίσες και μελοποίησαν στίχους σχετικούς με το θέμα της δράσης τους

Στο τέλος αυτής της γιορτής τα μέλη του αθλητικού Συλλόγου αμεΑ «Αργοναύτες» Δ. Μπαρμπαγεωργόπουλος και Π. Καρακώστας στην αυλή του σχολείου μαζί με τους μαθητές «έβαλαν καλάθια» ευαισθησίας και ομαδικότητας.

Ανάλογες δράσεις υλοποιήθηκαν και στο Γυμνασιακό Παράρτημα στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων από μέλη του Σωματείου «Ιππόκαμπος» και τον παραολυμπιονίκη Γιώργο Αλεξάκη.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Περικλής Φασουράκης ευχαριστεί θερμά όλους τους προσκεκλημένους του σχολείου για την σπουδαία εμπειρία που μας πρόσφεραν, όλα τα παιδιά για την εξαιρετική τους ανταπόκριση και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, μόνιμους και αναπληρωτές για τη συμβολή τους στην οργάνωση και υλοποίηση αυτής της δράσης.

Για το τέλος, κρατάμε τα λόγια ενός μαθητή του Γυμνασιακού Παραρτήματος του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων ο οποίος έγραψε: «Οι άνθρωποι κοιτούν την κίνηση των χεριών, των ποδιών και των ματιών… Όμως οι πιο σπουδαίες διαδρομές γίνονται με τα μάτια της ψυχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου